Bitcoin (BTC) op $9.477, geld en bitcoin uitgelegd met monopoly

De prijs van Bitcoin is gedaald naar $9.477. Dit is 0,99% lager dan gisteren rond hetzelfde tijdstip.

Het afgelopen etmaal is het handelsvolume met 12% gedaald naar $25 miljard. De dominantie van BTC is 66,98%.

Gisteren keek Altcoinbase in de nieuwe analyse naar de mogelijke scenario’s voor de komende tijd. Moeten we omhoog of omlaag gaan kijken?

Mining apparatuur

PlanB heeft een samenvatting gemaakt waarin alle gedolven blocks te zien zijn met de bijbehorende difficulty (en de daarbij horende nonce).

Een nonce is stukje van een bitcoin block wat een bepaalde waarde toegewezen krijgt door miners. Deze waarde geeft aan in welke mate de hash van het blok overeen komt met de huidige difficulty van het netwerk.

Rond de nonce bij 1E9, 2E9, 3E9 en 4E9 zie je dat er witte gaten zijn gevallen. Wat betekent dit? PlanB denkt dat dit van S9 miners komt die steeds minder mee meedoen met het netwerk. In de reacties geeft ook Big Crypto Dave uitleg.

Canaan Bitcoin mining

We blijven nog eventjes in de wereld van het Bitcoin mining. Canaan Creative heeft namelijk een verzoek ingediend voor een Amerikaanse Initial Public Offering (IPO). Dit is een introductie aan de beurs (of ook wel: beursgang) waarbij aandelen voor het eerst te koop zullen zijn.

Canaan is na Bitmain de tweede grootste ASIC fabrikant van de wereld. De aandelen gaat op de Nasdaq te koop zijn onder het symbool “CAN”.

Het streven is om $400 miljoen op te halen met de beursgang. Volgens de SEC genereerde het bedrijf in het fiscale jaar 2018 een omzet van $394 miljoen, met een netto inkomen van $8,3 miljoen.

Bitcoin als geld

Op Reddit komt misschien wel het beste voorbeeld aan bod om Bitcoin mee uit te leggen: Monopoly. Want wat moet je doen als de bank geen geld meer heeft? Het antwoord van het spel luidt als volgt:

“Veel mensen denken dat de bank dan failliet is. Maar een bank gaat nooit failliet. Om door te kunnen blijven spelen, kun je papiertjes gebruiken om de transacties van iedereen te noteren totdat de bank weer genoeg geld heeft om het te verwerken. De bank mag ook ‘nieuw’ geld maken van ‘lege’ papiertjes.”

Monopoly geld heeft dus eigenlijk niet echt een keiharde waarde. Net als ons fiat geld: quantitative easing is hiervoor een veel gebruikte term. Of ook wel: het ordinair bij printen van briefgeld.

En hoe leg je uit wat Bitcoin is? Door te zeggen dat bitcoin een maximale supply heeft van 21 miljoen BTC. Dit decentrale en digitale geld kan niet zomaar vanuit niets geprint of gekopieerd worden. Geld is hard money en behoudt daardoor gegarandeerd zijn waarde.

Lees ook onze column over ‘Is Bitcoin (BTC) de volgende stap in de ontwikkeling van geld?‘ om meer te lezen over dit prinicpe. Buy Bitcoin, Bye Bankers.

Bron: TheBlockCrypto

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!