Bitcoin Dollar

‘Bitcoin (BTC) neemt binnen 10 jaar business model van banken weg’

”De toekomst komt er aan en die is erg ontwrichtend voor traditionele banken die niet mee kunnen’, dat zegt Darrell Duffies, economie professor aan de Stanford Graduate School of Business. In een interview met zijn universiteit geeft Duffies aan dat bitcoin (en mogelijk andere cryptomunten) de wereld van het traditionele bankieren omver gaat blazen.

Onvermijdelijk

Volgens Duffie moeten we ons niet blind staren op de relatief kleine markt van bitcoin. Er is misschien nog relatief weinig adoptie, maar hij voorziet grote veranderingen in de komende 10 jaar.

De professor stelt dat het niet uit maakt wie er wint, de meeste commerciële banken gaan verliezen. Dat kan zijn tegenover de decentrale bitcoin (BTC), een centraal uitgegeven stablecoin, een project van Facebook of een digitale valuta uitgegeven door een centrale bank.

Duffie denkt zelf echter eerder aan een stablecoin dan aan bitcoin als uiteindelijke winnaar. De tijd zal dat uitwijzen…

“Nieuwe betaalmethodes creëren meer competitie voor stortingen. Wanneer consumenten een sneller manier hebben om hun rekeningen te betalen en verkopers makkelijk bij hun geld kunnen komen zonder bank, dan gaan ze niet veel geld laten staan op een erkening met lage extreem rente.”

Darrell Duffies

Geld

Volgens het artikel hebben Amerikanen zo’n $14.000 miljard aan geld staan bij alleen de Amerikaanse banken. Men laat dat staan omdat er weinig andere opties zijn. Wanneer er gerenommeerde en vertrouwde alternatieven zijn die bepaalde voordelen bieden, dan kan dat aantal flink terug lopen.

Voorlopig heeft de gemiddelde Amerikaan (en Nederlander) nog een rekening nodig om met de bankpas de dagelijkse boodschappen te doen. Dit zorgt er voor dat banken nog altijd grote hoeveelheden winst kunnen pakken. Ook betalingen met creditcard wordt hevig op verdiend.

Volgens Duffies staat de  slimste banken nu vooraan, maar anderen zullen niet snel toe happen en hun winstgevende industrie eigenhandig de nek om draaien. Zij gaan er alles aan doen om mee te blijven doen.

Uiteindelijk is de vraag: volgen we de denkwijze van Duffies? Of kiezen we toch uiteindelijk voor decentraal geld genaamd bitcoin?

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!