lightning netwerk bitcoin node

Bitcoin (BTC) rond $8.200, Lightning Network update op komst

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $8.205. Dat is 1.87% lager dan op hetzelfde moment gisteren. Benieuwd naar de mogelijke scenario’s voor de bitcoinprijs? Lees dan onze laatste technische analyse.

Lightning Labs kondigt een nieuwe (beta) versie aan voor het Lightning Network (LN). Met lnd v0.8.0-beta richten de ontwikkelaars zich op veiligheidsopties, betere routing en ondersteuning voor apps en wallets op smartphones.

Lightning Network update

Het Lightning Network dient als een schaalbaarheidsoplossing voor bitcoin. Via deze tweede laag kan men met behulp van een (eigen) node BTC versturen zonder deze transacties op de basislaag te laten verwerken.

Het is een open-source project waar iedereen aan mee kan bouwen. Lightning Labs is een van de drijvende krachten uit het project.

Met LN kun je sneller en goedkoper geld versturen dan via de traditionele weg. Op dit moment is het nog een beta en is Lightning vooral interessant voor mensen die er mee willen knutselen of het eens uit willen proberen.

Het wordt afgeraden om met grote bedragen het netwerk op te gaan. 

bitcoin meester

Wat zit er in de update?

Een nieuwe feature genaamd ‘SAFU Commitments’ doet haar intrede. Dit lijkt een knipoog naar de ceo van Binance, die in het verleden vaak ‘funds are SAFU’ riep wanneer er twijfel was over de veiligheid van je munten in hun wallets.

Voor deze versie werd geld van plotseling gesloten kanalen (payment channels, red.) naar een gebruiker gestuurd zonder de seed van die specifieke gebruiker. Er was een extra datapunt genaamd commitPoint. 

Deze data is bij de oude versies nodig om je geld terug te halen wanneer er iets flink mis gaat. Met SAFU Commitments ben je als gebruiker niet meer afhankelijk van een andere partij voor de commitPoint.

Je zuur verdiende BTC terugkrijgen na een experiment of plotselinge downtime van je node is met deze update als het goed is een stuk makkelijker geworden.

Routing

Routing zorgt ervoor dat jouw bitcoin op het netwerk van A naar B komt. Simpel gezegd: met de perfecte routing heb je de snelste transacties. 0.8.0 introduceert een verbeterde ‘Mission Control’.

De verbeteringen moeten er voor zorgen dat de transacties nog efficiënter over het netwerk gaan. Met een oude versie kon het zijn dat er een route werd gekozen die niet handig was, terwijl dat te voorkomen is.

Met de nieuwe Mission Control worden de laatste 1000 betalingsprocessen in kaart gebracht om daar lering uit te trekken. De kanalen waar het altijd goed gaat krijgen de voorkeur boven kanalen waar transacties wel eens spaak lopen.

Mobiel

Een Application Programming Interface (API) maakt over het algemeen het leven van een ontwikkelaar een stuk makkelijker. De API biedt normaliter een aantal tools om in een kortere tijd dan normaal iets te ontwikkelen.

Met de API’s voor mobiele telefoons wil Lightning Labs mensen motiveren om te bouwen op en voor Lightning.

Naast de API biedt deze update nog een paar andere tools aan. ”We hopen dat ze worden gebruikt om het Lightning ecosysteem verder uit te breiden”, zegt Lightning Labs in hun blogpost.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!