bitcoin politie china btc

Bitcoin (BTC) levert 2000% winst op voor Australische politie

Zonder dat de Australische autoriteiten het wisten, hebben ze flink van de bullrun van Bitcoin geprofiteerd.

In het jaarverslag van de federale politie onthullen ze een (onhandige) actie die ze 2000% winst opleverde.

Bitcoin voor de politie

In 2016 nam de politie Bitcoin in beslag van een man die de cryptomunt gebruikte om wapens te (ver)kopen. Dit was in strijd met de Customs Act uit 1901 en dus werd de man opgepakt.

Destijds was de waarde van de BTC ongeveer 7.300 Australische dollar, wat gelijk staat aan $4.995. De politie dacht de Bitcoin destijds al te hebben geclaimd, maar het bleek dat ze slechts de public key in bezit hadden. Daarmee schoten ze dus helemaal niets op.

In 2018 kreeg de Australian Federal Police (AFP) het dan toch voor elkaar om eindelijk toegang te krijgen tot de wallet. Na ‘langdurige onderhandelingen’ moest de man toch ook zijn private key afstaan.

Paper wallet – bron: jaarverslag AFP

BTC in de bullrun

Maar wat bleek? In de loop van de jaren was de Bitcoin veel meer waard geworden. De private key vertegenwoordigde nu ineens $105.000 en daarmee maakte de politie ongemerkt dus flinke winst.

De weigering van de man om zijn private keys te overhandigen, bleek uiteindelijk een enorme zegen te zijn voor de schatkist van AFP.

De winst was zo indrukwekkend dat een lokaal rapport beweert dat de financiële admins van Australië hun personeel mogelijk moeten bijscholen op het gebied van cryptocurrencies.

Ironisch genoeg kwam de AFP met een handboek met de titel: “Better practice on identifying, seizing, and restraining cryptocurrencies”.

De Bitcoin staat nu gestald bij de Commonwealth’s Confiscated Assets Account en het staat geboekt als de allereerste in beslag genomen Bitcoin door de AFP.

Bron: CCN

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!