bitcoin goud btc prijs update ta

Bitcoin analyse: daling BTC naar $7.500. Wat zijn de scenario’s?

Bitcoin analyse van Crypto League – Na het uitwerken van deze analyse zagen we een prijsdump van Bitcoin van enkele honderden dollars. Zie voor reactie op deze daling de update onderaan dit artikel.

Bitcoin (BTC) analyse

Na de laatste grote dip van 24 september heeft Bitcoin (BTC) een Ascending Broadening Wedge formatie gevormd. Er is een kans van 81% dat dit patroon zich zal vervolgen.

Na het testen van de resistance op $8.858 is Bitcoin gedaald naar $7.700, waar we een mooie bounce zagen naar $8.386.

In de afgelopen 24 uur is Bitcoin gedaald naar $8.000 en is momenteel aan het vechten om deze support te behouden. We bevinden ons nu in een Head and Shoulder formatie, wat opnieuw een bearish vooruitzicht geeft.

Veel analisten richten zich daarom momenteel op een mogelijk death cross. Al deze factoren samen vergroten de kans op een bearish vervolg van de koers.

Maar… aan de andere kant hebben we ook higher lows én higher highs gezien na de dip van 24 september. Een bullish scenario blijft dus mogelijk.

In onze eerdere analyses hebben we uitgelegd dat de Four Wave Theory (4WT) ons laat zien dat de bodem voor BTC na de eerste wave van een nieuwe bull market altijd zo’n 1,85x hoger ligt dan de bodem van de vorige bullmarket.

De bodem van de vorige bear market in 2018 was $3.130. Dit betekent dat er een reële kans is dat Bitcoin zal dalen naar $5.790, een belangrijk prijsniveau uit de laatste bear market.

Technisch gezien is een re-test van dit level dus plausibel. Misschien is deze re-test zelfs noodzakelijk voor de volgende grote bullish move die ons weer boven de 200 Daily MA en het $9.000 level brengt.

Dus…Wat gaat er gebeuren?

Hoewel er overduidelijk sprake is van bearish patronen op de chart én de paarse fibonacci cirkel momenteel te sterk lijkt, wijst de daily RSI op een trend reversal van bearish naar bullish.

Sinds de laatste drop is de RSI een Ascending Triangle aan het vormen (rode lijnen), wat een bullish patroon aanduidt.

bitcoin meester

Bullish of bearish?

De kansen op een bullish uitbraak nemen toe. De neklijn van de Head en Shoulder formatie is op $7.830, de bodem van de Ascending Broadening Wedge bevindt zich op $7.700.

Als BTC hier onder valt, dan is $7.100 een sterke supportlijn waar we een bounce kunnen verwachten. Een prijs onder de $7.100 is $5.800 de volgende stap.

Dit betekent dat de de kans op een bullish scenario blijft toenemen zolang de prijs boven de $7.700 blijft. Als Bitcoin omhoog begint te bewegen tot de zeer belangrijke fibonacci cirkel op ($8.350), dan is $9.000 een key level.

Daar wachten dan nog de 50 en 200 Daily MA en de resistance van de Ascending Broadening Wedge formatie.

Update 19:00 – dump prijs BTC

Deze update is toegevoegd nadat de koers van BTC een duikvlucht maakte.

De uiterst belangrijke fibonacci cirkel was te sterk. Nu Bitcoin onder de $7.700 is gevallen, gelden er drie targets als mogelijke bodem voor deze eerste wave.

De $7.100 zone (61 fibonacci en de bodem van het H&S patroon) is de $6.500 zone (vorige resistance tijdens de bear market) en tot slot de $5.800 zone. Dit is het belangrijke support level van de vorige bear market.

Will jij jouw 4WT analyse meerdere malen per week? Join dan gratis onze discord community:

Mis niks meer!
Invalid email address