bitcoin BTC update analyse

Dit zijn de 5 nieuwtjes over Bitcoin, prijs BTC op $7.980

De bitcoin (BTC) prijs is op moment van schrijven $7.980 bij Bitstamp. Dit is 2,58% lager dan gisteren rond hetzelfde moment. Gisteren zag BTC rond de lunchtijd ineens een daling van $200. Het handelsvolume hangt rond de $15 miljard.

1. Bitcoin (BTC) prijs

Diverse analisten (op Cryptotwitter) anticiperen op een daling van de koers, zoals onder meer de populaire AngeloBTC met ruim 123.000 volgers.

Ook de analisten van Big Bang Crypto concludeerden op woensdagavond op deze site:

Wat moet er gebeuren om de huidige support op $7.700 te behouden?

Als Bitcoin de 200 MA weet te bereiken (momenteel op ongeveer $8.550) en weer boven de $9.300 weet te komen, dan is het onwaarschijnlijk dat we weer onder de $8.000 zullen zakken.

In dit scenario zullen we in de komende dagen een bullish move naar $11.000 zien.

En soms is het goed om even uit te zoomen: correcties horen erbij.

Zonder correctie, geen (toekomstige cq. theoretische) winst, aldus Rekt Capital.

2. Plan B over bitcoin halvening 2020

Elke 210.000 blocks op de bitcoin blockchain vindt er een halvening plaats, een halvering van de block rewards, de zogenaamde subsidy voor de miners.

De tweede halvening events in 2012 en 2016 hebben de initiële subsidie van 50 BTC (in twee events) gevierendeeld naar de huidige subsidie van 12,5 BTC.

Het komende jaar in 2020 vindt de volgende halving plaats: de block reward halveert dan van 12,5 BTC naar 6,25 BTC.

Het gevolg is dat er minder bitcoin op de markt komt. Er zijn nu circa 18 miljoen BTC op de markt. Plan B, de Nederlandse anonieme quant en fondsmanager wijst hier nog een keer fijntjes op in de onderstaande tweet.

3. Tesla-concurrent Karma accepteert BTC als betaalmiddel

Nog heel soms zie je in Nederland nog een Karma Fisker bolide rijden als tegenhanger van de Tesla. Maar met de Tesla 3 weet Musk een doorbraak te forceren in Nederland.

Autofabrikant Karma, eveneens uit Californië, blijft gewoon nieuwe modellen op de markt brengen en komt met een primeurtje: ze accepteren bitcoin (BTC) als betaalmiddel in hun flagshipstore in Newport Beach, zo melden zee in een persbericht.

4. Bitcoin erfenis, hoe zit dat?

De zaak Quadriga CX heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat het bij bitcoin – als het nieuwe ‘internet van geld’ – belangrijk is om je zaakjes goed te regelen.

Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je naaste omgeving oftewel je erfgenamen. Casa, bekend als fabrikant van de bitcoin nodes, komt nu met een nieuwe dienst voor je nalatenschap.

Je hebt alleen met je private keys toegang tot je bitcoin. Met deze nieuwe service komt er een tweede private key bij als onderdeel van een multi signature systeem.

De gebruiker kan iemand aanwijzen die deze private key beheert, een notaris bijvoorbeeld. Uiteindelijk zijn er drie keys nodig om de bitcoin tegoeden te ‘ontsleutelen’.

Een is in het bezit van Casa, de tweede is toegewezen aan tweede persoon en de derde moet de eigenaar in een kluis bewaren.

De erfgename kan deze derde ‘kluiskey’ ophalen, waarna de anderen (Casa en de notaris) hun key inzetten. Kortom, best ingewikkeld, maar ook wel logisch en veilig om zo met kostbare BTC om te gaan.

5. Bitcoin ATM Miami

De luchthaven van Miami heeft haar eerste Bitcoin ATM mogen verwelkomen. Dit is het derde grootste vliegveld van de Verenigde Staten voor internationale vluchten.

De CEO van Bitstop, Doug Carillo, legt uit dat deze ATM’s heel belangrijk kunnen zijn voor reizigers:

“Steeds meer mensen hebben de voorkeur om met Bitcoin te reizen in plaats van met cash geld. De vluchthave van Miami is de perfecte plek voor klanten om eenvoudig van de dollars af te raken als ze van het binnenland naar het buitenland reizen (en vice versa).”

Wereldwijd zijn er al meer dan 5.700 ATM’s te vinden. Nederland doet het niet slecht. CoinATMRadar laat zien dat er in ons kikkerlandje 27 ATM’s zijn geplaatst. Twaalf stuks hiervan staan in Amsterdam.

6. De mens versus de computer

Tot slot nog even een tweetje over wat Bitcoin nu eigenlijk is. Het is een consensus dat over duizenden computers bereikt wordt. Dit werkt vele malen beter dan een ‘sociaal consensus’ waar veel mensen naar streven.

Als we dat eerste weten te maximaliseren (door een decentraler netwerk te creëren), en die tweede te verminderen, maakt dat Bitcoin als maar beter.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!