bitcoin suisse investering coinroutes algoritme

Bitcoin Suisse steekt 2,7 miljoen euro in softwarebedrijf CoinRoutes

Cryptobroker en – beheerder Bitcoin Suisse heeft 2,7 miljoen euro (3 miljoen dollar) gestoken in softwarebedrijf CoinRoutes. Dat maakt de firma uit het Zwitserse Zug vandaag (dinsdag) bekend.

Naar eigen zeggen is er een ‘significant’ minderheidsaandeel in de Amerikaanse tak van CoinRoutes verworven. Zowel het precieze investeringsbedrag als het aandeel is niet bekend gemaakt.

CoinRoutes is een maker van handelsalgoritme software, die cryptoprijzen van maar liefst veertig beurzen aggregeert en analyseert.

“We zijn tevreden met de technologie van CoinRoutes het afgelopen jaar.

Niklas Nikolajsen, bestuursvoorzitter Bitcoin Suisse Group.

Door middel van de technologie kan Bitcoin Suisse de ‘beste prijzen’ selecteren onder een groot deel van de markt. ‘Beste’ is in dit geval te vertalen als: de goedkoopste.

Als onderdeel van de deal, neemt Nikolajsen ook zitting in de directieraad van zowel CoinRoutes US als de Zwitserse vestiging. De Deen is bekend als een van de oprichters van ‘Crypto Valley’ om naar het voorbeeld van Silicon Valley een hub van cryptobedrijven rondom Zug te concentreren. En dat is aardig gelukt de afgelopen jaren.

Bitcoin letterlijk naar hoogtepunt

Eerder dit jaar wist Bitcoin Suisse de headlines te pakken door een bitcoin transactie op grote hoogte: de Breithorn pas (4.164 meter) was de plaats van handeling.

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!