Coinbase heeft €1,8 miljard aan transactiefees verdiend sinds 2012

Coinbase geldt met ca. 25 miljoen geregistreerde klanten nog steeds als de grootste exchange ter wereld. De cryptobeurs uit San Francisco is sinds 2017 winstgevend, zo maakt CEO Brian Armstrong tijdens de Vanity Fair Summit in Los Angeles bekend.

Coinbase: €1,8 miljard in laatje sinds 2012

Dat bevestigde de 36-jarige topman in een interview met het gelijknamige magazine.  Hij liet zich ook wat andere leuke details ontvallen. Zo heeft Coinbase sinds 2012 al bijna $2 miljard (€1,8 miljard, red.) aan transactie fees binnengeharkt. Het cijfer is de bruto omzet voor belastingen.

‘We stoppen een groot deel van deze winst weer terug in onze business om nieuwe producten te ontwerpen. Coinbase is een anti-unicorn unicorn, een bedrijf zichzelf continu verbetert’. 

Kritiek

De bedrijfswaarde van Coinbase is geschat op circa $8 miljard. De investeerders zijn onder meer Andreessen Horowitz, Y Combinator en  Polychain Capital.

De ruilbeurs kreeg kritiek toen het onlangs haar tarieven voor ‘makers’ en ‘takers’ gelijk trok naar 0,5% voor transacties onder de 10.000 dollar. Dit heeft vooral nadelen voor de kleinere beleggers en handelaren.

Lees ook – Bitcoin & cryptobeurs Coinbase krijgt e-money licentie in Ierland

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!