Coinbase komt met mobiele app voor professionele handelaren

Coinbase heeft een mobiele app voor Coinbase Pro op de markt gebracht. Met de app wil de cryptobeurs (meer) zakelijke gebruikers aan zich binden.

Naar eigen zeggen vragen gebruikers al langer naar deze functionaliteit, omdat ‘gebruikers nu een keuze moesten maken tussen mobiel traden en gebruiksgemak’, aldus het persbericht.

De app is al verkrijgbaar voor Apple-gebruikers in de Appstore, terwijl Android-gebruikers nog even moeten wachten. De commissies zijn identiek aan de desktopversie.

Commissies

Handelaren bij Coinbase Pro kunnen rekenen op een hogere kosten om gebruik te maken van het platform. Althans, de kleine klanten.

Met een handelsvolume onder de $10.000 kun je rekenen op een toename van 233% van de kosten.

De tarieven zijn onlangs verhoogd naar 0,5% voor zowel ‘makers’ en ‘takers’. Deze tarieven waren eerst 0,15% voor ‘makers’ en 0,25% voor ‘takers’.

Market ‘markers’ zorgen voor liquiditeit op de markt en zo dun mogelijke spreads (verschil tussen vraagprijs en biedingsprijs).

Als koper ben je een ‘taker’ omdat je met je order liquiditeit ‘afpakt’ van de exchange.

Door de maatregel is Coinbase Pro gelijk de duurste op de markt als het op commissies aankomt, zo blijkt uit onderzoek van The Block Crypto.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!