Italie bitcoin BTC betaalmiddel

‘Bitcoin (BTC) populairder dan creditcard in Italië bij webshops’

Italianen hebben een sterke voorkeur voor bitcoin (BTC) als online betaalmiddel, zo blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse marketingfirma SEMRush. Opmerkelijk, want daarmee is bitcoin populairder dan creditcard betalingen via Visa, Mastercard of American Express.

Bitcoin (BTC) en Italië

Italianen gebruiken bitcoin dus gretig als online betaalmiddel, zo blijkt uit het onderzoek. Na Paypal en PostePay, een landelijke speler, is bitcoin de derde methode uitgaande van betaalvolume.

Verzachtende omstandigheid: Paypal en PostePay kunnen zowel gelinkt zijn aan creditcardrekeningen als aan bankrekeningen.

Volgens de onderzoekers is bitcoin daarmee populairder dan creditcard betalingen via Visa, Mastercard of American Express, zo bericht de Italiaanse krant La Stampa.

Italie is de derde grootste economie in de eurozone na Duitsland en Frankrijk (het Verenigd Koninkrijk niet meer meegerekend, red.). Online shoppen is in opkomst in het land en het lijkt erop dat de traditionele manieren om af te rekenen (via bank of creditcardmaatschappij) niet aanslaan.

Populair bij webshops

Uit de data blijkt het volgende:

  • Bitcoin is gemiddeld 215.800 keer per maand een online betaalmiddel
  • American Express is 189.000 leer per maand gebruikt
  • Visa en Mastercard blijven beiden respectievelijk hangen bij ca. 34.000 keer per maand

Juni gold als piekmaand met 368.000 bitcoin betalingen in die maand. Juni blijkt tot nu toe ook de beste maand te zijn voor bitcoin met een piek van bijna $14.000 per stuk.

Het valt echter nog in het niet met PayPal, ooit opgericht door onder meer Peter Thiel in 1998. Deze betaalprovider is maandelijks goed voor bijna 1,4 miljoen betalingen.

Op nummer twee eindigt het Italiaanse bedrijf PostePay met een gemiddelde van 1,18 miljoen transacties per maand. Dat doet het aantal bitcoin betalingen toch weer enigszins verbleken, maar het is toch opvallend dat multinationals als Visa, Mastercard en American Express het tegen bitcoin afleggen.

Bron: Decrypt

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!