‘Bitcoin (BTC) populairder dan creditcard in Italië bij webshops’

Italianen hebben een sterke voorkeur voor bitcoin (BTC) als online betaalmiddel, zo blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse marketingfirma SEMRush. Opmerkelijk, want daarmee is bitcoin populairder dan creditcard betalingen via Visa, Mastercard of American Express.

Bitcoin (BTC) en Italië

Italianen gebruiken bitcoin dus gretig als online betaalmiddel, zo blijkt uit het onderzoek. Na Paypal en PostePay, een landelijke speler, is bitcoin de derde methode uitgaande van betaalvolume.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verzachtende omstandigheid: Paypal en PostePay kunnen zowel gelinkt zijn aan creditcardrekeningen als aan bankrekeningen.

Volgens de onderzoekers is bitcoin daarmee populairder dan creditcard betalingen via Visa, Mastercard of American Express, zo bericht de Italiaanse krant La Stampa.

Italie is de derde grootste economie in de eurozone na Duitsland en Frankrijk (het Verenigd Koninkrijk niet meer meegerekend, red.). Online shoppen is in opkomst in het land en het lijkt erop dat de traditionele manieren om af te rekenen (via bank of creditcardmaatschappij) niet aanslaan.

Populair bij webshops

Uit de data blijkt het volgende:

Juni gold als piekmaand met 368.000 bitcoin betalingen in die maand. Juni blijkt tot nu toe ook de beste maand te zijn voor bitcoin met een piek van bijna $14.000 per stuk.

Het valt echter nog in het niet met PayPal, ooit opgericht door onder meer Peter Thiel in 1998. Deze betaalprovider is maandelijks goed voor bijna 1,4 miljoen betalingen.

Op nummer twee eindigt het Italiaanse bedrijf PostePay met een gemiddelde van 1,18 miljoen transacties per maand. Dat doet het aantal bitcoin betalingen toch weer enigszins verbleken, maar het is toch opvallend dat multinationals als Visa, Mastercard en American Express het tegen bitcoin afleggen.

Bron: Decrypt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.