ransomware losgeld Bitcoin btc update koers prijs LocalBitcoins

Libanese banken sluiten deuren. Nasim Taleb: ‘Dit is reclame voor bitcoin’

Verschillende Libanese banken sloten eerder deze maand hun deuren vanwege de onrust in het land. De Libanezen gaan de straat op om te protesteren tegen de huidige regering.

Het is nu ruim een week geleden dat men de deuren sloot. Naar verluidt is het wel nog mogelijk om bij sommige pinautomaten geld op te nemen.

In een wereld waar steeds meer geld digitaal wordt verstuurd en opgeslagen, is het belangrijk om ook bij je geld te kunnen als een bank de deuren sluit. Dat is echter schier onmogelijk wanneer je gebruik wil maken van de traditionele valuta die worden uitgegeven landen.

Libanon

Daar komt bitcoin (BTC) om de hoek kijken. Op cryptotwitter ontstond een discussie over de toepassing van BTC in dit soort situaties. Het geld op een bank is alleen van jou tot de bank zegt dat het (even) niet zo is.

Wanneer je een (deel) van je vermogen in bitcoin hebt, kun je altijd bij dat deel van je geld. Als je het goed opslaat, uiteraard.

Tegenover Reuters laat het hoofd van de Bank of Beirut, Salim Sfeir, weten dat deze situatie nog wel even voort kan duren: ”Als de rust is wedergekeerd zijn we er van overtuigd dat we onze klanten weer kunnen helpen.” Sfeir moet dit wel zeggen, zelfs als de vork eigenlijk anders in de steel zit.

bitcoin meester

Commentaar

Nassim Nicholas Taleb is een Libanees-Amerikaans voormalig driveantehandelaar, wetenschapper en schrijver. Via Twitter reageert hij op de gebeurtenissen in Libanon. Volgens Taleb kun je nooit rekenen op banken wanneer je ze het hardste nodig hebt.

Dit is volgens hem een perfect voorbeeld van waarom bitcoin nodig is. Want als je er normaal niet over nadenkt waar je je geld opslaat, dan doe je dat wel als je er niet eens meer bij kunt.

Dat betekent (waarschijnlijk) niet dat men nu massaal naar de lokale bitcoinboer rent om al het geld dat ze kunnen krijgen te investeren in BTC. Maar het is een wake up call voor een ieder die denkt dat het geld wat je op de bank hebt staan echt van jou is.

Er is iemand anders die bepaalt wanneer jij daarbij kunt. Bitcoin kent dat probleem niet. Dit soort situaties zijn treurig, maar wel reclame voor BTC.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!