Deze battle royale game maakt gebruik van het Bitcoin Lightning Network

Bitcoin (BTC) als valuta in een game? Met behulp van het Lightning Network (LN) kan het. Satoshis.Games komt met een battle royale game genaamd Lightnite. De naam is duidelijk een knipoog naar de grootste game in het genre: Fortnite.

Toepassingen van Lightning Network

Het Lightning Network opent allerlei deuren voor ontwikkelaars. Op deze tweede laag boven op bitcoin kun je veel snelle en relatief kleine transacties doen. Dat is interessant voor developers die iets willen doen met microbetalingen.

“Lightnite is een online multiplayer battle royale game. Specifieke situaties triggeren bepaalde beloningen of straffen. Spelers kunnen BTC verdienen door op anderen te schieten, maar verliezen geld als er op ze geschoten wordt.”

Satoshi.Games
Spelers kunnen in-game ook spullen kopen. De ontwikkelaars raden de Bluewallet aan voor de Lightning transacties voor de game. De prijzen zijn nog onduidelijk, maar waarschijnlijk kun je met enkele satoshi’s al meedoen.
lightnite bitcoin lightning network
De winkel in Lightnite.

Lightning opent deuren

Er zijn verschillende grote gamebedrijven die hun gehele businessmodel ophangen aan microtranascties in hun games. Op termijn is het wellicht interessant om ook naar het Lightning Network van bitcoin te kijken.

Voorlopig is het echter nog allemaal heel experimenteel, maar wie weet wat ons te wachten staat. Als deze toepassingen sneller, beter en/of goedkoper te zijn dan de huidige, wie weet waar het eindigt.

Misschien kopen we straks met onze zuurverdiende satoshi’s wel een speler in FIFA 2030 of betalen we per minuut/seconde in plaats van een maandelijks abonnement voor bepaalde services. Er zijn tal van toepassingen te bedenken.

Maar het is eerst aan een select groepje pioniers die het model gaan uitwerken en verbeteren. Door het open-source karakter van BTC en LN kan iedereen er op bouwen en mee experimenteren.

Potentie

Het Lightning Network is nog altijd in beta en vanuit alle kanten wordt geadviseerd voorzichtig om te gaan met het netwerk. Als je niet weet wat je doet kun je geld verliezen.

Het ecosysteem rondom het Lightning Network groeit ook. Recentelijk kondigde ACINQ en Electrum aan de schaalbaarheidsloplossing te gaan implementeren.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!