Opmerkelijk: Rus klaagt Apple aan, cryptomunt heeft hem ‘homoseksueel gemaakt’

Een man uit Rusland heeft wel een heel bijzonder rechtszaak aangespannen tegen Apple. In zijn aanklacht geeft hij aan dat een app op zijn telefoon hem ‘homoseksueel heeft gemaakt’. Dat meldt The Telegraph.

De man wilde bitcoin (BTC) kopen, maar kocht in plaats daarvan ‘GayCoin’. Bij de aankoop zat een opmerking: niet oordelen voordat je iets hebt geprobeerd.

Uitproberen

De aanklacht neemt nu, zo mogelijk, een nog gekkere wending. In een klacht naar Apple toe is de gedachtegang van de Rus te lezen: ”Ik dacht, hoe kan ik iets veroordelen zonder het eerst zelf te proberen? Ik heb een relatie met iemand van het zelfde geslacht geprobeerd. En nu heb ik een vriendje en ik weet niet hoe ik het aan mijn ouders moet vertellen.

In de aanklacht stelt het ‘slachtoffer’ dat Apple hem middels manipulatie heeft aangezet tot het zijn van homoseksueel. De ‘boosdoener’ in deze is GayCoin, hij had deze niet moeten kunnen ontvangen.

De Rus eist een schade vergoeding van 1 miljoen roebels (ruim €14.000). De man zou last hebben van mentale klachten en nooit meer ‘normaal’ kunnen worden. De advocaat van de homoseksuele Rus stelt dat Apple een ‘verantwoordelijkheid heeft voor hun programma’s’. 

Rusland

Het is sinds 1993 niet meer illegaal om homoseksueel in Rusland te zijn, maar heerst nog steeds veel anti-homo sentiment in het land. Zo werd er in 2013 een wet doorgevoerd waardoor het verboden werd om ‘niet traditionele levenswijzes” te promoten onder kinderen.

Tegelijkertijd zijn verschillende LGBT-gerelateerde websites geblokkeerd en is er recentelijk een LGBT-activiste vermoord.

De angst van de beste man is dus misschien wel enigszins te begrijpen. Maar anno 2019 zijn er genoeg boeken, filmpjes en andere bronnen te vinden waaruit je kunt leren dat voor zover bekend je niet van geaardheid kunt veranderen door een cryptomunt.

Een ander, meer reëel scenario, is dat de Rus gewoon uit is op wat extra geld. De rechter luistert op 17 oktober naar de aanklacht.

Bron: Decrypt

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!