Gold bug Roubini: ‘Bitcoin (BTC) is misschien deels een oppotmiddel’

Econoom Nouriel Roubini staat bekend als ‘Dr. Doom’, hij was een van de mensen die de crisis van 2008 voorspelde. Een van zijn bezigheden anno 2019 is het bekritiseren van bitcoin (BTC). Roubini ziet veel meer in goud dan in BTC.

Toch lijkt hij, beetje bij beetje, langzaam aan overtuigd te raken van bitcoin. Al is het met hele kleine stapjes.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tone Vays en Roubini

Waar Dr. Doom eerder nog zei niks in bitcoin te zien, lijkt hij nu toch wel wat te voelen voor de grootste cryptomunt. Tijdens een panel gedurende het CC Forum 2019 in Londen liet hij weten wel iets van een oppotmiddel in bitcoin te zien.

?s=20

Het is geen grote ommezwaai naar een compleet andere mening, maar het is wel een opmerkelijke uitspraak voor iemand die toch vooral minpunten ziet in het gebruik van cryptomunten. Roubini nuanceerde zijn uitspraak echter direct.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Nouriel Roubini”]”Misschien is bitcoin deels een oppotmiddel. Maar het is geen rekeneenheid en het is geen goede manier om te betalen, daarnaast is het niet schaalbaar. Bitcoin staat op 60% van de hoogste prijs, ik zie het nergens meer naar toe gaan.”[/penci_blockquote]

Ook benadrukte hij tegenover Bobby Lee dat hij ‘de dollar prefereerde boven welke andere shitcoin dan ook’. Roubini vindt de decentralisatie van bitcoin een leugen. Hij voorziet een scenario waarin overheden uiteindelijk een stokje gaan steken voor het ontwikkelen van een compleet anoniem betalingsnetwerk.

Innovatie

Roubini voorziet zeker grote veranderingen in de wereld op het gebied van economie. Maar bitcoin hoort volgens hem nog altijd niet tot een van de grootste innovaties. Hij kijkt meer naar de implementatie van artificial intelligence (AI), big data en het Internet of Things (IoT) in de fintech industrie.

De econoom benadrukt geen verdediger van het traditionele finance wereldje te zijn. Hij was immers een van de weinigen die voor de wereldwijde crisis in 2008 de problemen aanstipte.

De gold bug vindt echter dat de centrale banken goed gehandeld hebben om het systeem niet verder te laten klappen. Zij hebben volgens hem een ‘Grote depressie 2.0’ voorkomen.

Terug naar de steentijd

Roubini deed ook nog even zijn zegje over het tokeniseren van de wereld op een blockchain: ”Zelfs de Flintstones hadden een geavanceerder waardesysteem dan crypto.”

Tijdens het gesprek benadrukte Roubini ook de huidige situatie in de (financiële) wereld. Hij benoemt de risico’s van de mogelijke handelsoorlog tussen China en Amerika, maar ook de Brexit ziet hij als een groot gevaar.

Bitcoin is volgens hem echter geen oplossing voor dit alles.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...