bitcoin update nieuws btc

Bitcoin (BTC) analyse: meer consolidatie of stijgen naar $10.000?

Het is een rustig weekend op de Bitcoin (BTC) markt. Weinig koersschommelingen en het lijkt er op dat consolidatie de komende dagen blijft aanhouden. Daarmee komt echter een nieuwe grote uitbraak steeds dichter en dichterbij. Welke kant dit op gaat zijn is lastig te zeggen, maar een grote beweging omhoog lijkt een goede kanshebber.

Bitcoin (BTC) analyse

De consolidatie van de huidige koers boven de $9.000 maakt het steeds aannemelijker dat we snel een grote beweging gaan maken.

Daarbij lijkt het dat we inmiddels een sterke bottom hebben gevormd vlak boven de $7.200. wat de kans op een nieuwe koersstijging groter maakt. Ondanks dat is een consoliderende markt vaak onbetrouwbaar en kan een grote beweging zomaar de andere kant op gaan dan je verwacht.

Bitcoin 4h chart 3 November 2019
bitcoin meester

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Kijkende naar de huidige 4h chart zien we dat de prijs stabiel rond $9.200 ligt en $9.000 een sterk vangnet is geworden. Het is goed te zien aan de reacties van de prijs dat bears momenteel niet sterk genoeg zijn om hier door te gaan breken.

Elke beweging omlaag krijgt een vervolg met een bounce omhoog. De weg omhoog is echter ook beperkt en daar hebben bulls ook te weinig kracht. De prijs waarop ze stuiten ligt rond de $9.400.

Momentum indicators zoals de Stochastic laten zien dat er nog weinig volume zit achter zowel stijgingen als dalingen.

Ze raken snel overextended wat betekent dat ze snel in overbought en oversold regionen terecht komen. En daarmee een snelle reversal laten zien. Precies de beweging tussen de $9.000 en $9.400. Een uitbraak uit deze regio lijkt dus de weg te zijn voor een nieuwe grote beweging.

Bitcoin 1h chart 3 November 2019

Iets verder inzoomen naar de 1h chart en we zien dat het sell volume inderdaad heel laag is. De huidige kleine beweging van een paar dollar naar beneden zorgt voor een enorme drop in de Stochastic.

En laat een nieuwe reversal zien. Waarschijnlijk weer een kleine beweging om in het consolidatie gebied te blijven bewegen.

Mochten we uitbreken dan zijn er twee mogelijkheden, omhoog of omlaag. Wanneer we een beweging omlaag zien, dan is de kans groot dat we de huidige sterke support rond de $7.200 gaan testen. Echter, dat lijkt een minder grote kanshebber dan de weg omhoog.

Op weg naar $10.000 of consolidatie?

De weg omhoog kan een koers veroorzaken van boven de $10.000 en lijkt met de huidige reacties van de prijs een logische volgende stap. Maar totdat er volume gaan komen, lijkt het er op dat we blijven consolideren.

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address