bitcoin btc update koers TA analyse

‘Bitcoin koers is dan wel dalende, kans op uitbraak naar boven neemt toe’

Op moment van schrijven staat de bitcoin (BTC) prijs iets boven $8.100 bij Bitstamp. Wat gaat de koers doen? Lees de technische analyse van Big Bang Crypto, die belang hechten aan de historische koerscycli van bitcoin.

Bitcoin – huidige situatie

Na een massieve pump naar $10.400 op 25 en 26 september 2019 (40% stijging in twee dagen) zien we momenteel een grote correctie tot bijna $8.000. Deze beweging heeft ons weer terug onder de 200MA gebracht, waardoor het bearish sentiment in de markt sterker en sterker is.

Maar…de meerderheid houdt er geen rekening mee dat Bitcoin na het bereiken van $14.000 is gedaald naar het 0.61 fibonacci level. Dit veroorzaakte de grote pump naar $10.400.

De huidige correctie heeft nu het 0.78 fibonacci level, wat ook een gezond vertrekpunt is voor de volgende – grotere – move.

Figuur 1: Bitcoin koers in 2019

Four Wave Theory (4WT): historisch perspectief

De basis van onze technische analyses is de zogenaamde Four Wave Theory (4WT). Dit model is gebaseerd op de fundamentele kenmerken van Bitcoin en prijsbewegingen over de afgelopen tien jaar.

Hierdoor kan 4WT niet alleen een helder beeld geven van de huidige situatie, maar ook welke volgende move de hoogste waarschijnlijkheid heeft.

Figuur 2: Bitcoin koers in 2010

Als je de eerste wave in 2010 bekijkt, dan zie je op de daggrafiek dat de piek van elke wave een neerwaartse beweging van zowel de RSI en de prijs tot gevolg had. En dat op exact hetzelfde moment.

In 2010 begon de trend reversal, toen de RSI een bodem vond op het 40 level.

Figuur 3: Bitcoin koers in 2012

Zoals je hierboven kunt zien gebeurde in 2012 én 2015 hetzelfde: zodra de RSI op de daily chart de bodem bereikte en weer begon te klimmen, volgde de prijs direct.

Daaraan kunnen we nog toevoegen dat de RSI altijd is gedaald naar de bodem na de 2e wave. Je kunt ook nog iets anders zien. De reversal begint altijd na een grote correctie die het einde van de bearish trend signaleerde.

Figuur 4: Bitcoin koers in 2015

Als je terug gaat naar de eerste chart, dan kun je zien dat we een correctie van meer dan 20% hebben gehad op 24 september.

De RSI is sindsdien weer begonnen met klimmen. Het is daarom erg waarschijnlijk dat de 2e wave in de komende weken zullen zien.

‘Vanaf $7.900 weer naar boven’

4WT laat ons zien dat de huidige prijsactie zeer passend is met de historische koersbeweging. Een koersstijging is voor de komende dagen zeer waarschijnlijk. Dit betekent ook dat we onze bodem hebben gevonden op $7.300.

De huidige correctie van $10.400 naar $8.000 is – historisch gezien – niet ongebruikelijk. We zijn enkel de bodem aan het retesten om support te bevestigen.

In dit scenario is het een drop naar $7.700 tot $7.500 ook mogelijk, voordat we uiteindelijk aan de opwaartse beweging beginnen. Het is echter waarschijnlijker dat we boven de $8.000 – $7.900 blijven en dat we naar boven mogen kijken.

Big Bang Crypto

Big Bang Crypto (voorheen: Crypto League) is een zeer ervaren traderscollectief uit Nederland/Duitsland die sinds 2011 actief is. Ze delen hun analyses onder meer op Youtube en Discord.

Meepraten? Kom gezellig langs op in onze Telegram-groep

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!