bitcoin btc update prijs analyse TA

Bitcoin (BTC) Analyse: Daalt de koers naar de support rond $8.100?

Bitcoin (BTC) staat nog altijd op een prijs rond $9.000. Het is relatief rustig op de markt. Hoe zien de grafieken eruit en met welke scenario’s moet je rekening houden? Een analyse.

Bitcoin weekgrafiek

Het bearish scenario die we vorige week hebben besproken is uitgespeeld en de stoploss op BTC is geraakt. Kijken we naar de huidige week grafiek dan ziet het er niet heel rooskleurig uit voor komende week.

Tijdens het handelen kijk ik zelf graag naar de trend en horizontale S/R levels. De trend bepaal ik aan de hand van de EMA’s en op de week grafiek zien we dat de EMA 8 de EMA 21 bearish willen gaan kruisen, boven de EMA 55.

Dit houdt in dat de korte termijn trend waarschijnlijk gaat dalen. Op de langere termijn is bitcoin nog altijd bullish.

bitcoin weekgrafiek
Bitcoin weekgrafiek

De RSI is al vanaf begin juli onder de EMA en wordt telkens weer afgewezen, zo ook nu weer. Het lijkt erop dat de RSI nog even moet afkoelen en richting oversold moet gaan voor verdere stijging van de koers.

De MACD is ook al vanaf half augustus bearish gekruist en leek afgelopen weken wat uit te vlakken. We zien helaas deze week weer een lichte daling in de MACD ontstaan.

Support op de hogere timeframe zullen we moeten vinden rond de EMA 55. Hier zit tevens confluence met het tweekleurig orderblock. Of dit moment gaat komen gaan we eens bekijken op de daggrafiek.

Daggrafiek

Op de daggrafiek zien we dat we het orderblock niet hebben kunnen doorbreken met een bearish rejection als gevolg. De koers daalde zo’n 5% in één dag en vond support op de EMA 200. Kijken we naar de kortere EMA’s dan zien we dat 21 niet boven de 55 kwam en dat EMA 8 alweer van plan is om onder de 55 te duiken.

Bitcoin daggrafiek
Bitcoin daggrafiek

Met de koers momenteel vast zittend tussen de 21/55 en de 200 lijkt mij het meest voor de hand liggend dat we inderdaad weer een stukje naar beneden gaan.  De MACD bevestigt dit enigszins door de bearish kruising die het gemaakt heeft. De RSI zit in neutrale zone met een afbuigende EMA, wanneer de RSI daar een bearish retest op doet dan kan de koers hard gaan dalen richting het tweekleurige orderblock.

4-uursgrafiek

Kijkend naar de 4-uursgrafiek zien we toch nog wat positiviteit door een vormende falling wedge met confluence van een short time orderblock. Dit zijn ook de enige lichtpuntjes die ik momenteel kan ontdekken voor een stijging in de koers.

De EMA’s staan behoorlijk bearish en waaieren ook nog eens flink uit. Het uitwaaieren van de EMA’s vertelt ons dat de trend behoorlijk sterk is en nog wel even zal doorzetten.

De RSI en MACD bevinden zich beide in bearish gebied. De MACD kan eventueel komende uren een bullish crossover maken onder de 0 lijn, dat zou een begin van een lichte stijging kunnen betekenen.

Bitcoin 4-uursgrafiek
Bitcoin 4-uursgrafiek

Wat gaat bitcoin doen?

De koers zou op de lagere timeframes wellicht nog een opleving kunnen krijgen tot $9.160 waar het boven liggende short time orderblock ligt die je kunt zien op de 4-uurs grafiek. Er bestaat een kleine kans dat we hier doorbreken en succesvol retesten en (langzaam) verder omhoog gaan.

Maar voor dat het zover is mijn blik wel naar beneden gericht. De grote support ligt rond de $8.100. De volgende support levels wanneer liggen rond de $7.700 en $7.300.

Analyse door Coingrats: Wil jij ook kennis opdoen van technische analyse? Overweeg dan eens onze cursus technische analyse speciaal voor beginners. Heb je al enige ervaring in het traden kom dan eens een kijkje nemen bij onze cryptoscanner om nog meer kansen te ontdekken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!