bitcoin BTC update koers prijs analyse

Zet Bitcoin (BTC) koersdaling in naar $8.500 of zelfs lager?

Door Het Crypto HuisOp het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $8.800. Het begint er weer bearish uit te zien! 

Bitcoin (BTC) dagoverzicht

Op het dagoverzicht is te zien dat Bitcoin al enkele keren support wist te houden op de DMA-200 (Daily Moving Average, de groene lijn in de onderstaande grafiek, red.).

Echter wist Bitcoin er vandaag doorheen te vallen. Geen goed signaal dus! Als wij vandaag ook nog een dagelijkse sluiting zien onder de DMA-200, wat ligt rond het prijsniveau van $9.160.

Vooralsnog weet Bitcoin nog wel support te houden op zijn EMA-21(D), wat voor de bulls nog een goed gegeven is. Zoals in het vorige artikel was beschreven, switch ik mijn sentiment wel al voor een groot deel wanneer wij onder de DMA-200 ($9.160) zouden komen.

Als laatste redmiddel voor een bullish scenario, is in mijn ogen de EMA-21 op het wekelijkse tijdframe. Wanneer wij een wekelijkse sluiting zien onder dit niveau is de grote beweging van enkele weken geleden, in mijn ogen, een lelijke bull-trap geweest.

Hidden Bearish Divergentie

Wat wij ook nog kunnen waarnemen op het dagelijkse tijdframe, is een Hidden Bearish Divergentie. Op de RSI maken wij een ‘Higher High’ en op de prijsactie maken wij een ‘Lower High’.

Ook dit hadden wij vorige week in het artikel behandeld, maar lijkt zich nu toch al wel uit te gaan spelen.

Bitcoin (BTC) 4-uur grafiek

Op het 4 uur tijdframe kunnen wij waarnemen dat er support is gevonden op de EMA-200 (4H), wat ligt rond het prijsniveau van $8.870.

Wanneer wij een wat sterke bounce zien, is het waarschijnlijk dat Bitcoin wel weer even opnieuw de DMA-200 gaat testen, maar dat Bitcoin faalt om deze zone opnieuw te veroveren.

In de grafiek hieronder heb ik een telling met Elliott Wave uitgetekend. Het is van belang dat wij een sterke bounce zien in de $8.500, om de grote ‘falling wedge’ in takt te houden.

Wanneer wij het over een echte bearish scenario hebben, zou deze telling pas de wave 1 kunnen zijn, van een grote beweging naar beneden. Hierover geef ik meer toelichting over in de video onderaan het artikel.

Support levels in USD

  • 8.800 (short term)
  • 8.500  (short term)
  • 8.250  (mid term)

Resistance levels in USD

  • 9.150 – (short term) (DMA-200)
  • 9.450 – (short term)
  • 9.650 – (mid term)
  • 10.000 – (mid term)
  • 10.250 – (mid term)

‘Short term is bearish’

Naar mijn idee is het sentiment nu voor een heel groot deel geswitcht van bullish naar short term bearish. We hebben namelijk de belangrijke DMA-200 verloren en wanneer wij ook kijken naar de prijsactie van Bitcoin, kunnen wij zien dat dit erg matig tot zwak is.

Ik verwacht nog wel eerst een bounce te zien op de EMA-200(4H), wat ligt rond het prijsniveau van $8870, om vanaf daar weer de Daily Moving Average 200 en de trendlijn op te zoeken.

YouTube

In de onderstaande video neem ik je graag mij om de geschreven analyse verder toe te lichten. Ook behandel ik het grotere plaatje voor zowel de bullish case als de bearish case. Ook behandel ik de Bitcoin Dominantie en de altcoin cap.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal op Telegram.

Cursus/Premium kanaal:

Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen?

Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis?

Bekijk het aanbod via de website van Het Crypto Huis. 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!