bitcoin btc futures

Bitcoin (BTC) analyse: gaan we dit weekend dalen richting $9.000?

Door Het Crypto Huis Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $9.136. Gaan wij eerst even afkoelen voor wij verder omhoog gaan? Lees snel verder.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op het dagoverzicht is te zien dat Bitcoin al enkele keren support wist te houden op de DMA-200 (Daily Moving Average). Zolang wij daar boven blijven is er niets aan de hand en hebben de bulls het nog voor het zeggen.

Echter begint het er steeds meer op te lijken dat wij in een ‘cooling down’ fase zitten. Wat wij ook kunnen waarnemen op de Bitcoin grafiek, is dat wij nog steeds een ‘Lower High’ maken op de prijs.

Ook op de STOCH kunnen wij helaas een bearish signaal waarnemen. We zien op de STOCH namelijk een Bearish Cross. Ook kunnen wij op de STOCH een weerkaatsing zien tegen de zwarte trendlijn.


Hidden Bearish Divergentie

Wanneer wij opnieuw op het dagelijkse tijdframe de grafiek van Bitcoin bekijken, kunnen wij inmiddels ook een ‘Hidden Bearish Divergentie’ zien!

Wij zien namelijk op de RSI dat wij een ‘Higher High’ maken en op de prijs maken wij een ‘Lower High’. Deze lijnen staan in het donkerblauw in de grafiek aangegeven.

bitcoin meester

Bitcoin 4-uur grafiek

Bearish case: (Bij een breuk van de $9.000)

Op het 4 uur tijdframe kunnen wij waarnemen dat wij inmiddels ook weer onder de EMA-21 zitten, wat voor mij geen goed signaal is.

Wanneer Bitcoin niet snel een 4 uur sluiting boven de EMA-21 krijgt, ben ik echt bang dat wij eerst wat meer downside gaan zien.

Ook betreft de Elliott Wave telling lijkt het er steeds meer op dat wij de weg naar beneden gaan vervolgen.

Hier hebben wij alleen nog bevestiging van gekregen dus wil ik er bij vermelden: wanneer wij de $9.000 area verliezen en dus ook de DMA-200, ziet het er naar uit de wij naar de $8.500-$8.700 kunnen vallen.

Bearish Grafiek: geldig bij een breuk van de $9.000.

Bullish Case bij een breuk van de $9.400

Wij hebben natuurlijk een bullish case in kaart gebracht en die duidt op een consolidatiefase. Stel dat we in  een ruimere consolidatiefase zitten tussen de range van $10.400 en $8.900.

Dan kunnen we uitgaan van een nieuwe WXY, die wij ook zagen in de range van de $14.000 en $9.300 afgelopen periode. Hiervoor wil ik wel eerst een breek zien van de $9.400 om hier van uit te gaan.

Bullish Grafiek bij een breuk van de $9.400, eerder niet.


Support levels (in USD): 

  • 9.000,- (short term)
  • 8.800,- (short term)
  • 8.500,- (short term)
  • 8.250,- (mid term)

Resistance levels (in USD)

  • 9.440,- (short term)
  • 9.650,– (short term)
  • 10.000,- (mid term)
  • 10.250,- (mid term)
  • 10.600,- (mid term)

Gaat de $9.000 breken?

Wij zullen snel een beslissing zien. In het algemeen lijken er wel meer Bearish signalen te zijn dan bullish signalen. Dus mijn voorkeur gaat uit naar de Bearish scenario.

Echter moeten wij hiervoor wel eerst een breuk zien van de $9.000 en dus ook een breuk van de DMA-200.

Bij een breuk van de $9.400 wordt ik short term weer bullish tot in ieder geval de $9.750 zone. We laten de prijsactie zijn werk doen dit weekend en voor beide scenario’s is er dus een plan.

Fijn weekend!

P.S. Wil je meer info in de video terug zien? In de onderstaande YouTube video geef ik een toelichting op de geschreven analyse.

Ook behandel ik mijn strategie, mochten wij weer flinke bearish tijden zien.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal.

Cursus/Premium kanaal:
Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen?

Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis?

Bekijk het aanbod via de website van Het Crypto Huis.

 

Mis niks meer!
Invalid email address