bitcoin btc rendement prestatie

Bitcoin (BTC) analyse: dalen naar $8.500 voor nieuwe run?

Hoe staat het er voor met Bitcoin (BTC)? Wat kunnen we de komende tijd verwachten van de koers van de grootste cryptomunt? Altcoinbase heeft verschillende grafieken voor jou bestudeerd.

Neem ook een kijkje in onze Telegram chat en discussieer mee over alle nieuwtjes en analyses!

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Op de 4-uurs grafiek kunnen wij goed zien dat Bitcoin na de afgelopen stijging consolideert. Een re-test van
vorige levels heeft inmiddels al plaatsgevonden. Dit was de range rond de $9.000 en deze ligt in lijn met de 0.5 Fibonacci.

Inmiddels zijn we 50% gedaald vanaf de hoogte top van de afgelopen stijging. Dit noemen we ook wel een retrace. De vraag is nu alleen of dit support level stand houdt en de bulls genoeg kracht hebben om door te zetten.

Wij kijken wel omhoog voor de mid/long term en zetten in op een long vanaf de mid $8.000 range. Wij zijn nog steeds bullish. Voor de veiligheid is het wel aan te raden een stoploss te zetten.

Bitcoin daggrafiek

Op de daily chart bevinden wij ons nu tussen de 200MA en 100MA. De 200MA is een support level waar wij best op mogen vertrouwen. Wij zien de daily chart hier liever niet onder sluiten.

De 100MA fungeert nu als weerstand en verder zien wij graag dat de $9.530 doorbroken wordt. Dit moet met veel volume gebeuren om level ook te kunnen behouden.

Als de bulls dit voor elkaar krijgen, kunnen wij weer verder omhoog kijken. Deze spike zal het huidige patroon doorbreken en de uptrend verder in gang brengen.

BTC weekgrafiek

Op de weekly chart zien we dat Bitcoin (BTC) zijn best doet om de hoogtes van afgelopen zomer
te heroveren. De stijging van vorige week heeft ons boven de 21EMA gebracht op de weekly.

In onze ogen is het belangrijk dat de bulls deze range bewaken. Echter is er een retrace gewenst
om de oude resistance te testen en vervolgens een stabiele stijging voort te zetten.

Hiervoor moet Bitcoin niet onder de $8.500 duiken. Een retrace tussen $8.750 en $8.900 ligt voor de hand als wij ook de CME futuregaps meenemen. Het zou mooi zijn de gaps volledig te vullen zodat wij deze achter ons kunnen laten.

Over Altcoinbase

Wil je met ons meetraden, wil je liever eerst een live-seminar (verschillende locaties) of een online cursus volgen?

Bekijk de vele mogelijkheden op onze website. Wil je regelmatig een bitcoin update in de vorm van een video? Check ons Youtube kanaal. Praat ook mee in onze Telegram groep.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!