‘Bitcoin populair als lange termijn investering’, blijkt uit enquête Ron Paul

Bitcoin (BTC) is als lange termijn investering populairder dan goud, cash of staatsobligaties, zo blijkt uit een enquête van presidentskandidaat en voormalig Congreslid Ron Paul (74).

De politicus uit Texas heeft maar liefst 650.000 volgers op Twitter, waar hij de volgende vraag stelde aan zijn community.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) populairder dan goud

De vraag is simpel: stel dat een rijk persoon je $10.000 schenkt, in welke vorm wil je het ontvangen? Op moment van schrijven hebben ruim 75.000 mensen gestemd.

Bijna 60% van de stemmers kiezen voor bitcoin als een lange termijn investering in plaats van goud, staatspapieren of cash van de Fed.

Goud volgt op plek 2 met 33% van de stemmen, gevolgd door staatsobligaties en cash. Onder de enquete motiveren stemmers hun keuze.

Volgens een gebruiker is de keuze voor goud een gemakkelijke: forex schrijf je af, bitcoin is zeer volatiel en obligaties geven geen rendement, aldus deze gebruiker.

Maar er zijn ook steunbetuigingen voor bitcoin, zoals Dr. Bitcoin M.D. hieronder. Volgens hem heeft bitcoin zich bewezen en is het superieur vanwege de fundamentele eigenschappen.

Ook Tyler Winklevoss, mede-oprichter van de Gemini crypto exchange, laat zich horen.

‘Geweldig idee’

Het is niet de eerste keer dat de libertarier Paul cryptovaluta onder de aandacht brengt. In een interview met nieuwszender CNBC ziet hij bitcoin en crypto als een ‘geweldig idee’, onder meer omdat er meer competitie ontstaat tussen valuta.

In het bovenstaande interview berijdt hij nogmaals zijn stokpaardje: zo weinig mogelijk regulatie. Paul vindt dat markt en staat met elkaar moeten concurreren op het gebied van geld – en schuldencreatie.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Overheden hebben hier het monopolie op en ze zijn niet echt tolerant als het aankomt op concurrentie op de geldmarkt’. [/penci_blockquote]

Maar volgens hem is het een kwestie van tijd voor stablecoins zoals Libra en wellicht ook cryptovaluta een alternatief zijn als (massaal) betaalmiddel.

Adoptie

Bitcoin heeft op het gebied van adoptie nog een lange weg te gaan. Onder meer het Lightning Network, de secundaire laag bovenop laag één, moet het netwerk helpen opschalen. Vooralsnog is de liquiditeit van het Lightning Netwerk laag.

Ook het aantal bitcoin wallets ligt wereldwijd relatief laag als we het vergelijken met bankrekeningen of Paypal-accounts.

Het aantal blockchain wallets ligt op bijna 43 miljoen wereldwijd, zo blijkt uit cijfers van Statista. Daartoe behoren ook wallets van andere assets dan bitcoin.

Ter vergelijking: Paypal heeft ruim 100 miljoen gebruikers en van Visa circuleren er zo’n 1,1 miljard credit cards wereldwijd, aldus hetzelfde Statista.

Bronnen: Bitcoinist / Statista

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCCMEfutures

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.