‘Bitcoin populair als lange termijn investering’, blijkt uit enquête Ron Paul

Bitcoin (BTC) is als lange termijn investering populairder dan goud, cash of staatsobligaties, zo blijkt uit een enquête van presidentskandidaat en voormalig Congreslid Ron Paul (74).

De politicus uit Texas heeft maar liefst 650.000 volgers op Twitter, waar hij de volgende vraag stelde aan zijn community.

Bitcoin (BTC) populairder dan goud

De vraag is simpel: stel dat een rijk persoon je $10.000 schenkt, in welke vorm wil je het ontvangen? Op moment van schrijven hebben ruim 75.000 mensen gestemd.

Bijna 60% van de stemmers kiezen voor bitcoin als een lange termijn investering in plaats van goud, staatspapieren of cash van de Fed.

Goud volgt op plek 2 met 33% van de stemmen, gevolgd door staatsobligaties en cash. Onder de enquete motiveren stemmers hun keuze.

Volgens een gebruiker is de keuze voor goud een gemakkelijke: forex schrijf je af, bitcoin is zeer volatiel en obligaties geven geen rendement, aldus deze gebruiker.

Maar er zijn ook steunbetuigingen voor bitcoin, zoals Dr. Bitcoin M.D. hieronder. Volgens hem heeft bitcoin zich bewezen en is het superieur vanwege de fundamentele eigenschappen.

Ook Tyler Winklevoss, mede-oprichter van de Gemini crypto exchange, laat zich horen.

‘Geweldig idee’

Het is niet de eerste keer dat de libertarier Paul cryptovaluta onder de aandacht brengt. In een interview met nieuwszender CNBC ziet hij bitcoin en crypto als een ‘geweldig idee’, onder meer omdat er meer competitie ontstaat tussen valuta.

In het bovenstaande interview berijdt hij nogmaals zijn stokpaardje: zo weinig mogelijk regulatie. Paul vindt dat markt en staat met elkaar moeten concurreren op het gebied van geld – en schuldencreatie.

‘Overheden hebben hier het monopolie op en ze zijn niet echt tolerant als het aankomt op concurrentie op de geldmarkt’. 

Maar volgens hem is het een kwestie van tijd voor stablecoins zoals Libra en wellicht ook cryptovaluta een alternatief zijn als (massaal) betaalmiddel.

Adoptie

Bitcoin heeft op het gebied van adoptie nog een lange weg te gaan. Onder meer het Lightning Network, de secundaire laag bovenop laag één, moet het netwerk helpen opschalen. Vooralsnog is de liquiditeit van het Lightning Netwerk laag.

Ook het aantal bitcoin wallets ligt wereldwijd relatief laag als we het vergelijken met bankrekeningen of Paypal-accounts.

Het aantal blockchain wallets ligt op bijna 43 miljoen wereldwijd, zo blijkt uit cijfers van Statista. Daartoe behoren ook wallets van andere assets dan bitcoin.

Ter vergelijking: Paypal heeft ruim 100 miljoen gebruikers en van Visa circuleren er zo’n 1,1 miljard credit cards wereldwijd, aldus hetzelfde Statista.

Statistic: Number of Blockchain wallet users worldwide from 3rd quarter 2016 to 3rd quarter 2019 | Statista

Bronnen: Bitcoinist / Statista

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!