Dit appartement werd voor $15.3 miljoen aan Bitcoin (BTC) verkocht

Een projectontwikkelaar heeft het voor elkaar gekregen om een appartement in New York te verkopen voor $15,3 miljoen aan Bitcoin. De transactie is gedaan in samenwerking met Bitpay en Starr. Volgens de ontwikkelaar ging dit ‘naadloos’.

Deze betaling benadrukt Bitcoin als een alternatief voor fiat geld. Reguliere transacties van miljoenen dollars kosten via banken veel meer en duren ook nog eens veel langer.

Vastgoed en Bitcoin

Ben Shaoul is de man achter dit project. Het appartement is gevestigd in de Upper East Side in New York. De koper van het stukje vastgoed is een Taiwanees bedrijf met de naam Affluent Silver International LLC. Het gaat in totaal om een deal over bijna 3500 vierkante meter.

Het is niet de eerste poging van Shaoul om een volledige betaling voor onroerend goed te doen met behulp van Bitcoin. Naar verluidt heeft hij deze de optie om Bitcoin-betalingen te accepteren bij zijn bedrijf al langere tijd open staan.

De vastgoedmarkt is nog niet heel bekend met het doen van bitcoin betalingen. Zij focussen zich vooralsnog vooral op het tokenizeren van de ‘vierkante meter’. Niettemin zijn er wel tal van voorbeelden van dure eigendommen met cryptocurrencies zijn gekocht en verkocht.

Eerdere betalingen

In 2014 was er al eens een anonieme koper die $1,6 miljoen aan Bitcoin neerlegde voor een stuk land van 5665 vierkante meter.

De betaling kostte 2.739 BTC omdat de prijs van één munt destijds $580 was. Het bedrijf dat de betaling destijds mogelijk maakte, merkte het volgende op:

“Veel van onze kopers komen uit de technologiesector en zijn early adopters van Bitcoin. We begrijpen het belang van deze geavanceerde in- en verkoopmethoden. ”

Een andere geregistreerde transactie met Bitcoin komt van een paar deals in 2017. Aanvankelijk gebruikte een andere geheime koper 3.300 bitcoins om een herenhuis in Manhattan Beach te kopen.

De prijs was destijds in iets meer dan $3 miljoen. Later werden er nog eens twee huizen verkocht voor $20 miljoen aan BTC.

Een van de grootste deals die met Bitcoin is afgehandeld, is afkomstig uit Dubai. Er was een project met een  waarde van meer dan $320 miljoen aangeboden waar kopers aan konden deelnemen door bitcoins in te leggen. Volgens de laatste rapporten is de ontwikkeling hiervan echter stil komen te liggen.

Bron: Cryptopotato

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!