etherparty

‘5% van Canadezen bezit Bitcoin’, onderzoek Canadese centrale bank

Canada staat te boek als een land dat relatief soepel omgaat met bitcoin (BTC). De centrale bank van het land deed onderzoek onder de Canadese bevolking. En wat blijkt? Canadezen staan positief tegenover BTC. Zij zien het vooral als een geschikt oppotmiddel.

We hebben het in dit artikel over cijfers van 2016 t/m 2018.

Bitcoiners in Canada

Volgens het onderzoek van de centrale bank bezat in 2018 zo’n 5% van de Canadezen bitcoin. In onderstaande grafiek is een duidelijke groei te zien. In 2016 lag het percentage nog op 3%.

Er werd ook gevraagd naar het aantal BTC dat de ondervraagden in bezit hadden. Maar dat kun je beter met een korreltje zout nemen. Het is namelijk ongebruikelijk en ook niet aan te raden om te vertellen hoeveel bitcoin je hebt.

Netjes het belastingformulier invullen, maar voor de rest heeft niemand daar wat mee te maken.

Elke Canadees kent bitcoin

Het onderzoek komt met een opmerkelijke statistiek: zo’n 89% van alle Canadezen is al bekend met bitcoin. In 2016 lag dat percentage nog op 62%. Er zijn iets meer mannen die bekend zijn met bitcoin dan vrouwen.

95% van de studenten weet al van het bestaan van de grootste cryptomunt. Een ander opvallend percentage is dat de grootverdieners in het land meer bekend zijn met BTC dan de mensen die minder verdienen.

Hodlen

Veel van de Canadezen zien bitcoin vooral als spaarmiddel of investering. Dat aantal fluctueert wel. Waar het in 2016 nog ging om slechts 6% van de ondervraagden die er zo naar kijken, is dat nu 40%. In 2017, toen de koers van BTC voor het eerst door de grenzen van $10.000 en $20.000 ging, zag 56% het als spaarpotje.

De interesse in de technologie en btc als betaalmiddel zijn afgenomen sinds 2016.

 

bitcoin in canada
Cijfers van de Canadese centrale bank

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!