donatie bitcoin btc VS

Analyse: Bitcoin (BTC) rond $8.300, wat gaat de prijs doen?

Staat er een grote prijsbeweging van bitcoin (BTC) voor de deur? We nemen een kijkje naar de grafieken. Blijven we boven de $8.000 of zakt de prijs verder weg?

Bitcoin weekgrafiek

Bitcoin zit in een mooi trendchannel, en ik verwacht zeer binnenkort prijsactie. Ik zie twee scenario’s:

  1. Korte felle prijsactie omhoog, gevolgd door een rejection
  2. Een flinke daling tot ergens onder aan de channel

In onderstaande grafiek zie je wat ik bedoel. We zien dat aan de onderkant van de channel ook een golden pocket bevindt. Een goldenpocket is het gebied tussen de 0.65 en 0.618 Fibonnaci retracement.

Bitcoin weekgrafiek

Daggrafiek

Op de daggrafiek is beter te zien wat er gaande is. We zitten momenteel in een falling wedge. Die hebben een grote kans om uit te breken naar boven, maar het is altijd afwachten of dit ook nu gaat gebeuren.

Er kan ook een fake-out ontstaan. Deze term wordt gebruikt om aan een snelle beweging één kant op aan te geven die vervolgens snel de andere kant op duikt. Dus snel omhoog, waarna een daling volgt of andersom.

De support en resistance zones op de daggrafiek zijn ook duidelijk. De weerstandspunten liggen rond $9.450 en $9.800. De support ligt rond $8.300 en $8.000.

Wanneer we de falling wedge verlaten is het de vraag of de support het houdt.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin 4-uurgrafiek

Ook op het kleinere timeframe van 4 uur zitten we in een falling wedge. BTC maakt steeds meer lower highs en lower lows.

Het volume is de afgelopen uren flink opgedroogd. Mochten we niet boven, maar onder de falling wedge komen dan wordt de lijn een weerstandspunt.

Ik ben er niet zeker van dat we gaan stijgen. Daarom wacht ik op bevestiging van de eerder genoemde scenario’s voordat ik een positie inneem.

Wil je meepraten over TA en leren hoe dit werkt? Wordt dan lid van de Altcoinbase TA-groep.

 

Bitcoin 4-uurgrafiek

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!