‘Ik heb alleen Bitcoin (BTC)’, zegt PayPal CEO Dan Schulman

Dan Schulman, CEO van betalingsprovider PayPal, laat in een interview weten bitcoin (BTC) te hebben. In gesprek met Fortune is de topbestuurder duidelijk: ”Ik heb bitcoin, alleen bitcoin.”

Hij vertelt ook over de beslissing van PayPal om uit de Libra Association te stappen. Hij ziet het toch niet zo zitten in het blockchain project van Facebook. Schulman: ”We willen ons focussen op onze eigen plannen. Die kunnen we sneller bereiken door onze middelen in te zetten tégen Libra.”

Doel

Het doel is volgens Schulman nog altijd ‘financial inclusion’, meer mensen mee laten doen aan het financiële systeem. En daar past Libra niet bij. Want het is duidelijk dat bepaalde landen (als China en India) geen gebruik zullen mogen maken van het netwerk.

Hij houdt de deur echter wel op een kier. Wanneer zij hun zaakjes op orde hebben wil PayPal misschien hun standpunt heroverwegen.

Cryptomunten

Schulman wil in het interview niet teveel vertellen over waar PayPal mee bezig is. Waar Twitter met CEO Jack Dorsey vol inzetten op BTC, lijkt PayPal toch ook stiekem iets voor zichzelf op te willen zetten. Schulman benadrukt echter dat het niet per se in het vaarwater van Facebook komt.

Schulman: ”De meeste mensen denken dat blockchain te maken heeft met efficiency, maar het systeem vandaag de dag draait al soepel.” Blockchains moeten echt iets doen wat in de huidige financiële wereld niet kan, vindt de CEO van PayPal.

Bitcoin moet eerst een stuk stabieler worden voordat het echt een valuta is, vindt Schulman.

Lees ook: PayPal stopt betalingen aan Pornhub-actrices. Bitcoin fixes this?!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!