bitcoin airbnb btc betaal app fold

Bitcoin (BTC) betaalapp Fold te gebruiken voor Airbnb boeking

Bitcoin betaalapp Fold is een samenwerking aangegaan met Airbnb, zo maakt bedrijf vandaag bekend.
Fold gebruikers krijgen bij een boeking 3% van hun aangekochte voucher in bitcoin (BTC) terug. Spoiler: nog niet in Nederland.

Bitcoin (BTC) cashback bij Airbnb boeking

De populaire boekingssite is opgenomen in het zogenaamde klantenprogramma Fold Kickbacks. Hoe werkt het?

Stel je koopt een voucher (t.w.v. $25 of $100, red.) en na een boeking krijgt de gebruiker 3% van het voucherbedrag teruggestort in zijn Lightning wallet. Een manier om potentiële klanten te prikkelen.

De betalingen van de Fold app lopen overigens via het Lightning Network (LN), de secundaire laag bovenop de basislaag van bitcoin. Ook retailers zoals Amazon, Starbucks en Uber zijn onderdeel van het programma.

Voorlopig is de app niet verkrijgbaar in Nederland. Deze beperkt zich tot Amerika, Canada, Ierland, Mexico en het Verenigd Koninkrijk. Maar Europa ‘moet in de nabije toekomst’ volgen.

$2,5 miljoen durfkapitaal

Fold maakte eerder bekend dat er $2,5 miljoen aan durfkapitaal is opgehaald door het bedrijfje. Steeds meer bedrijven bedenken kortingsacties om het gebruik van het Lightning netwerk te stimuleren.

Zo is Lolli onlangs een partnership aangegaan met Walmart, retailer Petco, een dierenwinkelketen en supermarktketen Safeway. Zodra je met bitcoin afrekent, krijg je 3,5% van je geld terug bij maar liefst 900 winkels.

Eerder dit jaar in het nieuws: Bitcoin (BTC) geldt vanaf begin 2020 bij ruim 25.000 verkooppunten in Frankrijk als betaalmiddel.

Het gaat om ruim dertig winkelketens die de handen ineen sluiten, waaronder ook de in Nederland bekende Decathlon en Foot Locker.

Bron: Cointelegraph

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!