bitcoin btc update prijs koers

Bitcoin op $8.767, BTC presteert dit jaar veel beter dan andere cryptomunten

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $9,273.50.  Dat is 0.25% dan 24 uur geleden. Het handelsvolume is $14,6 miljard en de dominantie is 65,29%.

Prijs Bitcoin

De prijs van Bitcoin bevindt zich vlak boven een cruciale range. Zo lang de koers boven de $8.400 blijft, lijken we ons geen zorgen te hoeven maken.

De huidige prijs van BTC is in het verleden al meerdere keren een resistance gebleken. Nu moet het gaan fungeren als support, om de weg naar de $10.000 in te kunnen zetten.

Falling wedge

Nog eventjes kort verder met de prijs van BTC. Deze zit namelijk in een falling wedge. Het zit hier echter op een dusdanige manier in, dat een stijging niet ondenkbaar is. Crypto Rand laat zien dat dit hét moment voor Bitcoin is om een nieuwe trend te kiezen.

Hij heeft enkele rode lijnen gezet (resistances) waar we in dat geval naar moeten kijken. Deze liggen rond de $10.400, $12.000 en $13.600.

Jaaroverzicht

Messari is een bedrijf dat data over de cryptomarkt verzamelt en analyseert. In onderstaande tweet hebben ze aangekaart het het zit met de prijzen van de 10 grootste cryptomunten sinds begin dit kalenderjaar.

De conclusie is dat er naast Bitcoin maar één munt is die op het BTC/USD(T) paar is gestegen. Dat is de Binance Coin (BNB). Verder zijn munten als Ripple en Stellar beide meer dan 25% gedaald sinds begin januari.

De conclusie die we kunnen trekken is dat een beetje aan BTC in je portfolio geen ongewenste luxe was geweest.

BTC en Tether

Ceteris Paribus deelt op Twitter een overzichtje waarin je kunt zien hoe Bitcoin en USDT met elkaar correleren. Het laat zien hoe de dollarwaarde van Bitcoin verandert als er hoeveelheden USDT in de markt verplaatst worden.

Volgens deze twitteraar is deze informatie, die van exchanges af te lezen is, een van de beste indicatoren om te kijken of de prijs gaat veranderen.

Transfers tussen exchanges

BitcoinProfits deelt een grafiekje waarin te zien is hoe Bitcoin tussen de verschillende exchanges verstuurd wordt. Wat opvalt is dat er voornamelijk tussen Binance en Huobi grote hoeveelheden BTC heen en weer gesleept wordt.

Heb je het nieuws van gisteren gemist? Neem dan een kijkje in onze nieuwe rubriek Goedemorgen Bitcoin waar je al het nieuws van de vorige dag in een overzichtje kunt teruglezen.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over alles wat maar met Bitcoin te maken heeft.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!