bitcoin btc update analyse

Binance helpt Oekraïne met legaliseren bezit en minen van Bitcoin (BTC)

Cryptobeurs Binance helpt Oekraïne bij het legaliseren van bitcoin en andere virtuele assets. Samen met het ministerie van digitale transformatie moeten er uiteindelijk regels worden opgesteld voor het bezit van bitcoin (BTC) en het minen daarvan.  Dat maakt het bedrijf bekend via een blogpost.

Binance is gebaat bij een goed lopende altcoinmarkt, het merendeel van hun volume komt uit de handel in andere munten dan BTC. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat de beurs adviezen gaat geven om ook andere cryptomunten legaal te maken.

Oekraïne en Binance

Volgens het bericht vanuit Binance wordt er gekeken naar manieren om het bezit van digitale assets beter te regelen. Ook moeten de regels uiteindelijk positief uitpakken voor het bedrijfsleven en investeerders in het land.

De minister van digitale transformatie, Mykhailo Fedorov reageert op de plannen.

“Oekraïne is eindelijk in een situatie waar bestuurders, regelmakers en de markt het eens zijn over de regulering van de crytocurrencymarkt. “

Mykhailo Fedorov

Aan het einde van dit jaar moeten de plannen worden uitgerold. De eerste wetten worden dan voorgesteld aan het parlement.

Samen schrijven

Binance is één van de partijen die meehelpt aan het schrijven van deze nieuwe wetten. Volgens Fedorov zijn er allerlei verschillende instanties betrokken bij het bedenken van de nieuwe regels. Leden van het parlement, maar ook vertegenwoordigers van commerciële partijen als Binance.

De CEO en mede-oprichter van Binance, Changpeng Zhao reageert opgetogen op deze samenwerking: ”De legalisatie van cryptovaluta en de bijbehorende progressieve wetten kunnen een van de belangrijkste stimulansen zijn voor de groei van de Oekraïense economie.’

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!