Ontvoerders eisen $300.000 aan Bitcoin (BTC) voor vermiste Belgische tiener

Kidnappers van de Belgische backpacker Theo Hayez eisen een bedrag van $300,000 in Bitcoin. Pas als ze dit bedrag hebben ontvangen, zullen ze de vermiste tiener weer vrij laten. Dit meldt The Australier in een nieuwsbericht.

Ontvoering voor Bitcoin

De 18 jarige Hayez verdween van de radar tijdens zijn trip naar Byron Bay. Dit is een resort net onder Brisbane, in het oosten van Australië. Hij is al sinds 31 mei vermist en dus nog steeds niet gevonden.

De peetvader van de tiener, Jean-Phillipe Pector, ontving echter een melding dat zijn zoon veilig is. De vermeende ontvoerders hielden hem met een berichtje op de hoogte. Hij is vanwege de zoektocht van de politie niet meer in Byron Bay, maar overgeplaatst naar Gold Coast.

Op dailymail is het screenshot van dit bericht te zien:

Voor  de familie kwam dit bericht binnen als een bom. Ze reageren echter sceptisch:

Je begint je af te vragen: “Is het waar, is het niet waar?” Mijn eerste reactie was om onmiddellijk contact op te nemen met de politie. Zij zeiden direct dat ik verder geen antwoord moest geven: ‘Neem geen contact met hen op, we zullen dit verder voor jullie gaan onderzoeken’. “

Ontvoerders of profiteurs?

De politie kwam erachter dat het bericht werd verzonden door iemand uit Zuid-Afrika. Jean-Philippe Pector zou dus waarschijnlijk te maken hebben met een tweede groep oplichters in plaats van met echte ontvoerders.

Gezien de betaling binnen 24 uur had moeten plaatsvinden, is het aannemelijk dat het hier gaat om een groepje profiteurs.

Wellicht proberen zijn van de situatie gebruik te make door ten onrechte geld te vragen, terwijl zij helemaal geen weet hebben van zoon Theo. Het is echter ook mogelijk dat er gebruik gemaakt is van een VPN.

Het in in Zuid-Afrika niet nieuws dat Bitcoin wordt ingezet om dingen voor elkaar te krijgen. In oktober viel een groep hackers Johannesburg aan om vervolgens 4 BTC te eisen voor het niet publiceren van gestolen gegevens. Hier ging de overheid echter niet op in.

Op dailymail is een tijdlijn te zien van al de gebeurtenissen rondom deze zaak. Er zijn gaandeweg eigendommen gevonden die mogelijk van Hayez zijn. DNA onderzoek zal hierover meer duidelijkheid moeten scheppen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!