Bitcoin (BTC) populairder dan goud in Nederland, vastgoed op plek één

Investeren in bitcoin (BTC) is meer in trek dan investeren in goud. Vastgoed staat echter nog stijf op plek één als investering. Dat blijkt onderzoek van online marketingplatform SEMrush.

Bitcoin populairder dan goud

SEMrush heeft longitudinaal onderzoek gedaan naar het zoekgedrag van Nederlanders. Ze hebben de Google zoekresultaten van de afgelopen drie jaar geanalyseerd. Wat zijn de resultaten?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gezien de hausse op de woningmarkt door onder meer de zeer lage hypotheekrente, is een investering in vastgoed populair in ons land. Ook konden vastgoedfondsen een hoger en stabiel realiseren, zo stellen de onderzoekers.

In september 2016 is ruim 1.300 keer per maand naar vastgoed investeringen gezocht. Terwijl drie jaar dit aantal is toegenomen naar 2.900 zoekopdrachten.

Niels Broekhof, onderzoeker bij SEMrush, licht toe aan Bitcoin Magazine NL:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Het is harde historische data, maar het klopt dat de getallen aan de kleine kant zijn. Het gaat overigens om zoekopdrachten in combinatie met “investeren in”. Dus zoekopdrachten naar bitcoin of goud vallen buiten de scope van het onderzoek. [/penci_blockquote]

Bitcoin

Gezien de onderzoeksperiode 2016-2019 leidt het geen twijfel dat bitcoin vaak genoemd is. De prijs is in recordjaar 2017 naar een hoogte van $20.089 gestegen.

Op de toppen van de markt hebben circa 580.000 Nederlanders in cryptovaluta geïnvesteerd, zo bleek uit eerder onderzoek van TNS Kantar.

Voor bitcoin nam het aantal zoekopdrachten toe van 30 per maand in september 2016 naar 5.400 zoekopdrachten in november 2017 en uiteindelijk 390 zoekopdrachten in september 2019.

Het aantal zoekopdrachten vertoonde daarmee een vergelijkbaar patroon als de bitcoin koers.

8 landen

Het onderzoek is uitgevoerd in acht landen: Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Groot Brittannië, Japan en de VS. Van alle landen is alleen in Nederland en Frankrijk vastgoed het meest in trek.

Aandelen zijn vooral populair in Duitsland, Spanje, Italië en Japan. In Groot-Brittannië en de VS zijn bitcoins het meest populair.

Tussen landen zijn er verschillen. In Frankrijk bijvoorbeeld, staat investeren in wijn op de derde plaats van meest populaire investeringen.

De lange termijn waardestijging van bijzondere wijnen is in Frankrijk een overweging bij een investering. Japanners daarentegen, vertonen een grote interesse voor investeringen in duurzame energie.

Het onderzoek is gedaan aan de hand van Google zoekopdrachten in acht landen in de periode september 2016 t/m september 2019.

Bitcoin (BTC) populairder dan goud in Nederland, vastgoed op plek één

Bron: persbericht SEMrush

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Zijn diepgaande kennis en analytische vaardigheden stellen hem in staat om complexe marktgegevens te ontcijferen en waardevolle inzichten te delen met zijn publiek. Naast zijn professionele bezigheden heeft Wessel een grote passie voor muziek en sport. Hij brengt graag tijd door buiten de digitale wereld en is een fervent bezoeker van concerten en sportwedstrijden. Deze liefde voor live-evenementen weerspiegelt zijn behoefte aan directe ervaringen en interactie met de wereld om hem heen. Wessel is ook iemand die veel waarde hecht aan tijd doorbrengen met zijn familie en vrienden. Of het nu gaat om een spontane uitstap of een geplande vakantie, hij koestert deze momenten en ziet ze als een essentieel onderdeel van zijn leven. Deze uitstapjes bieden hem niet alleen ontspanning en plezier, maar versterken ook zijn banden met zijn dierbaren. Zijn collega's en kennissen in de crypto-industrie waarderen Wessel vooral om zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid. Hij staat bekend om zijn vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend werk te leveren, waarbij hij altijd streeft naar het behalen van concrete resultaten. Zijn pragmatische aanpak en toewijding maken hem tot een waardevolle speler in elk project. Wessel's betrouwbaarheid is een ander kenmerk dat hem onderscheidt. In een industrie die soms onvoorspelbaar en volatiel kan zijn, biedt zijn standvastigheid en integriteit een rotsvaste basis voor zijn collega's, lezers en volgers. Zijn vermogen om consistente en betrouwbare analyses te leveren, heeft hem een gerespecteerde stem in de gemeenschap gemaakt. Samenvattend combineert Wessel zijn uitgebreide kennis van de cryptomarkt met een rijk persoonlijk leven vol muziek, sport en familie. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.