Bitcoin (BTC) populairder dan goud in Nederland, vastgoed op plek één

Investeren in bitcoin (BTC) is meer in trek dan investeren in goud. Vastgoed staat echter nog stijf op plek één als investering. Dat blijkt onderzoek van online marketingplatform SEMrush.

Bitcoin populairder dan goud

SEMrush heeft longitudinaal onderzoek gedaan naar het zoekgedrag van Nederlanders. Ze hebben de Google zoekresultaten van de afgelopen drie jaar geanalyseerd. Wat zijn de resultaten?

  • Gemiddeld is er 1.886 keer per maand naar investeringen in vastgoed gezocht
  • Dat is gevolgd door 736 keer naar investeringen in bitcoin
  • Voor goud ligt dat getal met gemiddeld 405 keer per maand een stuk lager

Gezien de hausse op de woningmarkt door onder meer de zeer lage hypotheekrente, is een investering in vastgoed populair in ons land. Ook konden vastgoedfondsen een hoger en stabiel realiseren, zo stellen de onderzoekers.

In september 2016 is ruim 1.300 keer per maand naar vastgoed investeringen gezocht. Terwijl drie jaar dit aantal is toegenomen naar 2.900 zoekopdrachten.

Niels Broekhof, onderzoeker bij SEMrush, licht toe aan Bitcoin Magazine NL:

Het is harde historische data, maar het klopt dat de getallen aan de kleine kant zijn. Het gaat overigens om zoekopdrachten in combinatie met “investeren in”. Dus zoekopdrachten naar bitcoin of goud vallen buiten de scope van het onderzoek.

Bitcoin

Gezien de onderzoeksperiode 2016-2019 leidt het geen twijfel dat bitcoin vaak genoemd is. De prijs is in recordjaar 2017 naar een hoogte van $20.089 gestegen.

Op de toppen van de markt hebben circa 580.000 Nederlanders in cryptovaluta geïnvesteerd, zo bleek uit eerder onderzoek van TNS Kantar.

Voor bitcoin nam het aantal zoekopdrachten toe van 30 per maand in september 2016 naar 5.400 zoekopdrachten in november 2017 en uiteindelijk 390 zoekopdrachten in september 2019.

Het aantal zoekopdrachten vertoonde daarmee een vergelijkbaar patroon als de bitcoin koers.

8 landen

Het onderzoek is uitgevoerd in acht landen: Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Groot Brittannië, Japan en de VS. Van alle landen is alleen in Nederland en Frankrijk vastgoed het meest in trek.

Aandelen zijn vooral populair in Duitsland, Spanje, Italië en Japan. In Groot-Brittannië en de VS zijn bitcoins het meest populair.

Tussen landen zijn er verschillen. In Frankrijk bijvoorbeeld, staat investeren in wijn op de derde plaats van meest populaire investeringen.

De lange termijn waardestijging van bijzondere wijnen is in Frankrijk een overweging bij een investering. Japanners daarentegen, vertonen een grote interesse voor investeringen in duurzame energie.

Het onderzoek is gedaan aan de hand van Google zoekopdrachten in acht landen in de periode september 2016 t/m september 2019.

Bron: persbericht SEMrush

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!