bitcoin BTC update analyse

Bitcoin (BTC) bij $9.200, bezoek aan cryptobeurzen krimpt 37% sinds juni

Op moment van schrijven ligt de bitcoin (BTC) prijs bij $9.208 op Bitstamp beurs. De afgelopen weken schommelt de prijs tussen grofweg $9.000 en $9.500 en daar is vandaag ook geen verandering in gekomen.

Bitcoin (BTC) prijs

Weinig prijsschommelingen voor bitcoin de afgelopen 24 uur, zoals ook de onderstaande grafiek laat zien. Grofweg een verschil van $150 tussen de top en het dal.

Analist Martijn concludeerde vanmiddag in zijn technische analyse het volgende:

Een nieuwe test van $9.100 alvorens de koers weer binnen de range zal stijgen lijkt logisch. Door het afgezwakte volume blijven we momenteel in deze range.

Mocht het tegenovergestelde gebeuren en we op korte termijn zullen stijgen, dan ligt de eerste resistance tussen de $9.300 en $9.400. En als deze zal breken dan zou de weg richting de $10.000 vrij zijn.

Voorlopig blijft dit scenario ook nog in tact en is er sprake van een wat saai koersverloop.

Bitcoin moeheid?

Verder in het nieuws: het aantal bezoeken aan cyptobeurzen neemt sinds juni gestaag af. Impliceert dit dat de interesse voor bitcoin (BTC) onder particuliere beleggers afneemt?

Larry Cermak, onderzoeker bij The Block Crypto heeft het websitebezoek aan 37 cryptobeurzen tussen april tot september 2019 geanalyseerd.

Daaruit blijkt dat het totale internetverkeer naar deze beurzen met 37 procent is gekrompen. Zo was er in september sprake van 103,6 miljoen unieke bezoeken, terwijl in juni dat cijfer op ruim 150 miljoen lag.

Afgemeten naar het aantal bezoekers staan – niet verrassend – de unicorns in deze industrie aan kop. Coinbase en Binance hadden namelijk de afgelopen zes maanden respectievelijk 157 en 148 miljoen.

Verder nemen vier exchanges Coinbase, Binance, Bithumb en BitMEX 50% van het bezoek op zich.


Bron: The Block Crypto

Hoeveel crypto exchanges zijn er momenteel eigenlijk? Uitgaande van de data bij marktvorser Coinmarketcap gaat het om ruim 200 exchanges waar de afgelopen 24 uur handelsactiviteit was.

Dat is inclusief regionale exchanges van grotere partijen zoals een Binance, Bithumb en OKEx en zelfstandige decentrale exchanges.

Bitcoin prijscorrectie sinds juni

Dat cryptobeurzen minder traffic ervaren, resulteert ook logischerwijs in een lager handelsvolume sinds juni. En naarmate het volume afneemt, heeft de bitcoin prijs daar logischerwijs ook last van.

De bitcoin prijs kende in 2019 weer nieuw momentum na een moeizaam 2018. De prijs kende eind juni een voorlopig hoogtepunt bij $12.700 volgens Coinpaprika.

Op sommige beurzen was er echter sprake van een hogere koers net onder $14.000. Sindsdien is ook de prijs gezakt en vanaf 23 september hangt de prijs onder de $10.000. De afgelopen dagen is er sprake van een zijwaarts beeld.

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!