bitcoin BTC update koers prijs analyse

Bitcoin rond $8.760, potentie BTC af te lezen met winstindicator

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $11,693.08.  Dat is -0.03% dan 24 uur geleden.

Het handelsvolume van het afgelopen etmaal is iets meer dan $15 miljard en de dominantie van de grootste cryptomunt is 65,24%.

Vraag van de dag

Nic Carter deelt op twitter een vraag om de kennis van de bitcoin fanaten te testen. Wat gebeurde er met onderstaande transactie? Waarom is deze bijzonder?

Het antwoord is wellicht iets wat verrassend. Deze transactie uit 2011 is verwerkt door een miner die er voor koos om de reward niet toe te eigenen.

Hij liet zich met slechts 1 sat uitbetalen als eerbetoon aan de anonieme bedenker Satoshi Nakamoto. Op Bitcointalk kun je meer lezen over de motieven van deze actie.

Bitcoin in deze dagen

We zijn op het moment in het jaar aangekomen dat de bullmarkt in 2013 en 2017 begon. Op onderstaande grafiek zijn de prijzen te zien van Bitcoin op de 13e november van de afgelopen jaren. Nooit stond de prijs zo hoog als deze dag van het huidige jaar.

In 2013 steeg de prijs voor het einde van het jaar nog van $379 naar meer dan $1.000. Het verhaal van 2017 is voor de meesten waarschijnlijk wel bekend.

Twee jaar terug steeg de koers naar de ATH van iets meer dan $20.000. Gaan we in de laatste maanden van dit kalenderjaar ook weel een bullrun zien?

Mining difficulty

De difficulty, ook wel de moeilijkheids graad voor de miners, daalt voor het eerst sinds lange tijd. Nunya Buzniz heeft een overzichtje gemaakt van de keren dat dat gebeurde in de geschiedenis van bitcoin.

Hij pakt hiervoor de monthly chart, wat betekent dat je hierin de kleine veranderingen niet ziet.

In onderstaande tweet is de zien dat het in december van vorig jaar ook een maandelijkse ‘downward difficulty adjustment’ had. Sinds dien is de prijs trouwens met 245% gestegen.

PlanB heeft een overzicht gemaakt hoe de prijs van bitcoin correleert met deze veranderende moeilijkheidsgraad. En wat blijkt? ‘Je kunt de klok er op gelijk zetten.’

Bitcoin metric

Glassnode deelt weer een artikel waarin ze bitcoin analyseren. Deze keer kijken ze naar de ‘unrealised profit and loss’. Dat gaat over de winst en verliezen die mensen die mensen acceptabel blijken te vinden om bitcoin te hodlen.

Het getal geeft het percentage van de supply weer wat in een winstpositie staan. Aan de hand van deze indicator kun je de marktcycli uit het verleden van Bitcoin in kaart brengen en de koop- en verkoopperiodes achterhalen.

Deze getallen zijn een indicatie van de toppen en de bodems van de markt. Door hier op te anticiperen kun je het sentiment in de markt beter aflezen.

Wat blijkt? De realized unrealised profit staat nog lang niet op een level wat impliceert dat je moet verkopen.

Bitcoin analyse

Zoals iedere ochtend praat de Bitcoin Consultant jou in een video bij over de koers van BTC.

Op de 1uur grafiek is het evenwicht patroon naar beneden uitgebroken, maar dat is op het grote plaatje niet significant. Het is wachten op een volume uitschieter die bevestigt dat de we aan het einde zijn gekomen van de falling wedge.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!