bitcoin BTC update koers TA

4 leuke statistieken over Bitcoin die je echt moet weten

De actuele prijs voor één Bitcoin [BTC] is op dit moment $10,772.26.  Dat is 0.73% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0093 BTC voor krijgen. De totale market cap bedraagt $199,327,001,302.06 met een circulatie van 18,503,731 aantal bitcoins.

Neem gezellig een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over al het nieuws!

1. Vandaag de dag

Nog nooit eerder stond Bitcoin op de 8e van november zo hoog als vandaag. Dat gegeven deelt BitcoinCharts op twitter. Zowel in 2017 als 2018 kon de prijs van BTC niet tippen aan die van dit jaar.

De ATH van bitcoin is behaald op 17 december 2017. Als we dit jaar in december nog steeds een soortgelijk patroon willen zien, moet Bitcoin snel in een bullrun komen. Destijds steeg de koers binnen enkele maanden naar ongekende hoogten.

2. Bullrun Bitcoin incoming?

Als je bovenstaande tweet bekijkt, zie je weinig van de cycles van Bitcoin. Die zijn er natuurlijk overduidelijk wel geweest. De markt heeft te maken met bullruns en er zijn tijden van bearish sentiment. Maar hoe kun je hier als trader op inspelen?

BitcoinEconomics.io deelt op twitter een grafiek waarin je dit kunt aflezen. Hierin is de prijs van BTC afgezet tegenover het aantal dagen dat het zich in een bepaalde range bevond.

In de bullruns die er zijn geweest, was BTC telkens maar enkele weken in de ‘hogere sferen’. Zo is de koers bijvoorbeeld maar 25 dagen tussen de $17.000 en $18.000 geweest. Het is volgens @BitcoinEcon aannemelijk dat we weer terug gaan naar deze range.

3. Exchanges en volumes

In 2014 was Poloniex een van de grootste cryptobeurzen uit de markt. Inmiddels is het momentum voor de exchanges helemaal weg en moet het de koppositie over laten aan andere partijen.

James Todaro deelt op twitter een plaatje waarin het aandeel van alle munten te zien is ten opzichte van elkaars handelsvolume. Bitcoin is duidelijk de grootste, maar ook Ripple en Ethereum zorgen voor een aanzienlijk volume.

Het totale volume van Bittrex is vooral afkomstig van altcoins. Bij Ethfinex zijn er vooral veel coins zonder liquiditeit. Zie hieronder het totale overzichtje.

4. Bitcoin mining

CoinMetrics deelt een grafiek waarin de interblock time van Bitcoin te zien is. Het gaat om de tijd tussen de blocks die de miners genereren.

Deze tijd is (deels) afhankelijk van de moeilijkheidsgraad die de miners ondervinden. Deze ratio is op zijn beurt weer afgestemd op de hoeveelheid miners die er mee doen aan het netwerk.

Iedere 2016 blocks past de moeilijkheidsgraad zich automatisch aan, waardoor de block time gemiddeld gezien rond de 10 minuten blijft.

Het ziet er uit dat de moeilijkheidsgraad voor het eerst sinds juli weer gaat afnemen. De afgelopen blocks duurden namelijk allemaal net wat langer dan 10 minuten.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!