bitcoin btc rendement prestatie

‘Bitcoin presteert beter dan S&P 500 in 2020’, aldus enquête Chainalysis

De koers van Bitcoin (BTC) gaat beter presteren dan de S&P 500 in 2020, zo luidt de voornaamste conclusie van een enquête van Chainalysis.

De Standaard & Poor’s index geldt als een belangrijke indicator van vertrouwen in de Amerikaanse aandelenmarkt. De 350 respondenten zijn werkzaam bij een bank of een financiële dienstverlener. De bekendheid met crypto onder hun klanten ligt laag, zoals de onderstaande grafiek aantoont.

Bitcoin (BTC) schept verwachtingen

Het onderzoek is afgenomen door Chainalysis bij 350 professionals werkzaam bij banken, betaalproviders en toezichthouders.

In het onderzoek staan een aantal conclusies:

  • Bijna de helft (48 procent) van de finance professionals zegt dat bitcoin beter gaat presteren dan S&P 500 in 2020
  • Een op de drie denkt echter dat de S&P 500 aandelenindex de assetklasse met het meeste rendement wordt
  • 13% zet zijn kaarten op de Bloomberg Barclays Bond Index en 5% op de House Pricing Index (HPI)
  • 70% verwachten dat er binnen 5 tot 10 jaar een wereldwijde digitale munt ontstaat, op de markt gebracht door de VS óf China.

Bitcoin vs. S&P

De uitkomsten zijn opvallend omdat de S&P 500 haar beste jaar sinds 2013 beleeft. Dit jaar startte de index met 2.510 punten en afgelopen vrijdag stond de index op 3.093, een plus van bijna 25%. Volgens Goldman Sachs is er in 2020 nog een groei van 10% te verwachten.

Maar bitcoin kent in 2019 ook een goed jaar, na het tegenvallend 2018, waarin de cryptomunt circa 85% van haar waarde inleverde.

Bitcoin is in tegenstelling tot een aandeel of obligatie zeer volatiel. Met een marketcap van 163 miljard, zeer klein in tegenstelling tot bijvoorbeeld aandelen of derivaten, is manipulatie van prijs gemakkelijker. Met alle koersschommelingen tot gevolg.

Toezichthouder CFTC ziet bitcoin (en ethereum) als een commodity en niet als een ‘security’ (effect) en dat geeft de belegger duidelijkheid. Onder meer CME, Fidelity en ICE, moederbedrijf van de New York Stock Exchange, zijn actief in de markt.

De eerste twee Amerikaanse pensioenfondsen hebben – via Morgan Creek –  0,5% van hun vermogen geïnvesteerd in crypto. Onlangs is dat percentage verdubbeld naar 1%.

Uitdagingen

Niettemin blijft voor veel finance professionals bitcoin en crypto vreemd terrein. CEO Michael Gronager van Chainalysis zocht in dit onderzoek naar verklaringen:

‘Ondanks het enthousiasme voor deze nieuwe asset, ontbeert er grondige kennis over crypto en weigeren banken om cryptobedrijven een bankrekening te verstrekken. Ook bieden men nauwelijks cryptodiensten of  – producten aan zoals valuta of een wallet’.

De uitdagingen liggen daarnaast ook op het gebied van regulatie. Circa 57% heeft koudwatervrees omdat duidelijke regulering ontbreekt.

Ook het vermeende verband tussen witwassen en crypto is volgens 39% een reden om asset links te laten liggen. Ook is er een gemis van een grote exchange zoals de Nasdaq.

Volgens Gronager zijn de transacties op de publieke blockchains pseudo-anoniem. Dat is volgens hem voor overheden en opsporingsinstanties juist een voordeel ten opzichte van cash, waarvan de roulatie en herkomst niet meer terug te vinden is. 

Bron: Decrypt

bitcoin kopen

 

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!