the unknown fund

The Unknown Fund wil $75 miljoen in Bitcoin (BTC) gebruiken om online privacy te helpen

The Unknonwn Fund stelt $75 miljoen in bitcoin (BTC) beschikbaar voor start-ups die direct of indirect bijdragen aan online anonimiteit, cryptovaluta en blockchains.

Het fonds zegt zich vooral te willen richten op vier categorieën: data protectie, tools voor online anonimiteit, cryptomunten en blockchain.

Niet gelijk te enthousiast worden, er is tot op heden nog geen bewijs geleverd dat de mensen achter deze actie ook daadwerkelijk toegang hebben tot miljoenen aan BTC. Dat is dus nog even afwachten.

Privacy

De mensen achter dit initiatief noemen het beschermen van je persoonlijke data online als de belangrijkste uitdaging voor ons als mensheid. Het gebruik van persoonlijke data bij bijvoorbeeld de Brexit-campagne en de Amerikaanse verkiezingen worden genoemd als voorbeelden.

Een van de anonieme mensen achter het fonds zegt hierop het volgende: ”Het doel van grote bedrijven is het verzamelen van zoveel mogelijk informatie, om vervolgens zichzelf daarmee te verrijken (letterlijk, red.). En daar zijn ze goed in. We zijn bereid te vechten voor verandering.”

Anoniem

De organisatoren van dit initiatief vonden elkaar via 4chan. Dat is een Engelstalig forum met miljoenen bezoekers per dag. Het fonds wil investeren in commerciële start-ups en doneren aan non-profit organisaties.

Op de website geven ze aan binnenkort verdere plannen bekend te maken. Er is verder nog weinig informatie te vinden. Op de site is wel een mooie quote van whisteblower Edward Snowden te vinden:

“It is not data that is being exploited, it is people that are being exploited”

Het is even afwachten hoe dit zich gaat ontwikkelen, maar het lijkt een mooi initiatief.

Meepraten? Kom eens langs op Telegram.

Bron: The Block Crypto

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!