BitMEX bitcoin emails fout hack

Bitcoin beurs BitMEX: ‘Geen verdere persoonlijke data op straat’

BitMEX, de grootste bitcoin beurs naar volume, heeft vandaag een update uitgestuurd naar de cryptocommunity. Vrijdag zijn ‘duizenden’ email-adressen gelekt, maar er liggen geen andere persoonlijke data op straat, verklaart de crypto exchange. Volgens de beurs liep er ‘geen enkel kritiek systeem’ het risico om in handen van derde partijen te komen.

BitMEX en massale email lek

Volgens Chief Operating Officer Vivien Khoo is de fout ontstaan door een bug in de software die de bulk mails verstuurt. Naar eigen zeggen wordt er ‘zelden’ hiervan gebruik te maakt, en is dit sinds 2017 niet meer voorgekomen.

Maar BitMEX vond de aangekondigde update aan de prijsindices belangrijk genoeg voor de massamail. Khoo legt uit: ‘Omdat deze wijziging impact heeft op al onze producten en we vonden dat iedereen dat moest weten’.

Na het ontdekken van de fout is de emailactie direct stopgezet. Ook elke gebruiker (zonder two-factor authentification, 2FA) met een bedrag op de balans kreeg het verzoek om zijn wachtwoord aan te passen.

Twitter hack

Dat hackers na deze gebeurtenis tijdelijk het Twitter-account in handen kregen, is volgens BitMEX toeval. De controle over het account was binnen zes minuten weer hersteld.

Bron: Cointelegraph

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!