argentina bitcoin btc peso

Centrale bank Argentinië: verbod op bitcoin kopen via creditcard

De centrale bank van Argentinië (BCA) vaardigt een verbod uit voor het kopen van bitcoin (BTC) of andere cryptovaluta met een creditcard. De maatregel gaat per direct in.

‘Verbod op kopen bitcoin via creditcard’

Vorige week kwam het land in het nieuws doordat burgers niet meer dan $200 per maand van hun rekening kunnen opnemen. De regering Macri doet er alles aan om de voorraden valuta in haar land op te potten.

Het is nu in Argentinië een misdrijf om een andere munt te kopen dan de lokale valuta. Volgens de centrale bank is het op dit moment bedoeld als een tijdelijke maatregel.

De maatregel heeft betrekking op diverse sectoren in het land, waaronder de cryptosector:

‘Het kopen van bitcoin en cryptovaluta: het is verboden om BTC met creditcard af te rekenen. De enige manier die kopers rest, is het kopen via een bankrekening’. 

Het is onduidelijk of deze regels alleen van toepassing zijn op credit cards of ook op bankpassen of prepaid betaalkaarten (die online zijn op te laden, red.).

Volgens de centrale bank zijn de maatregelen van cruciaal belang voor het behoud van de deviezenreserves (buitenlandse valuta) van het land. De centrale bank is ook van plan om de invoer van Amerikaanse dollars te blokkeren, op zoek naar een sterkere controle op de wisselkoers.

Beperkte bankopnames

Vorige week kwam in het nieuws dat Argentijnen voorlopig slechts $200 per maand inslaan via hun bank. Het maximale bedrag per maand lag eerst op $10.000, vijftig keer zoveel.

Het land gaat nog steeds gebukt onder de voortdurende inflatie. Zo is de Argentijnse peso fors gedaald in prijs met een jaarlijkse inflatie van meer dan de 50%. In Nederland ligt het inflatiecijfer nog onder de 3%.

Bron: Cointelegraph

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!