Is Craig Wright blut? Rechtszaak om 500.000 BTC niet uitgesteld

De zaak tussen de nabestaanden van David Kleinman en Craig Wright komt waarschijnlijk sneller tot een einde dan verwacht. Wright vroeg in de zaak om 500.000 bitcoin (BTC) al twee keer uitstel aan.

Wright, die claimt Satoshi Nakomoto te zijn, vertelde de aanklager dat hij geen budget meer heeft om door te gaan met de schikkingsovereenkomst.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Schikkingsovereenkomst

Volgens Coindesk breekt de zelf benoemde bedenker van BTC hierdoor de eerder overeengekomen afspraken. Na overleg tussen de vertegenwoordigers van Kleinman en Wright focuste de aanklager zich vooral op de schikkingsovereenkomst.

De aanklager kwam in september tot een overeenkomst met Wright, waarbij hij aangaf genoeg geld te hebben om de kosten te dekken. Dit blijkt nu dus niet te kloppen.

Nu de schikkingsovereenkomst niet door gaat, bereidt de aanklager het vervolg van de rechtszaak voor.

Belangrijke zaak

Bij het opzetten van de zaak werd er contact gezocht met de chief financial officer (James Wilson) van de bedrijven van Wright in de tijd dat hij met Kleinman samenwerkte. Wilson claimt dat Wright zijn zakenpartner Kleinman een grote hoeveelheid bitcoin heeft beloofd.

Wilson geeft aan op 8 november beschikbaar te zijn als getuigen gedurende de rechtszaak.

Door lokale regelgeving is het nog even de vraag of Wilson op mag komen draven. De aanklager heeft daarom coulance gevraagd aan de tegenpartij. De vertegenwoordigers van Wright zullen echter niet happig zijn om hier aan mee te werken. Zeker niet wanneer Wilson de waarheid spreekt.

Opmerkelijk

De Australiër wringt zich in allerlei bochten. En daar is deze rechtszaak een gevolg van.

In oktober van dit jaar deed Craig Wright weer een opmerkelijke uitspraak in zijn strijd om erkenning: ”Ik ben Satoshi, of hij pleegde plagiaat in de bitcoin whitepaper.’

Het is al tijden onrustig rondom Wright. Niet heel gek, want wanneer je claimt de bedenker van bitcoin te zijn dan kun je kritiek en tegengas verwachten. In zijn strijd tegen deze tegengeluiden klaagde Wright bijvoorbeeld de podcaster Peter McCormack aan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCraig Wright

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...