sim swapping bitcoin btc

Deze twee verdachten stalen $550.000 aan crypto na sim-swapping

De FBI heeft twee jonge Amerikaanse hackers uit de staat Massachusetts gearresteerd wegens verdenking van sim-swapping, het kraken van iemands telefoonnummer. Vervolgens is na de sim-swap voor honderdduizenden dollars aan bitcoin (BTC) en andere crypto buitgemaakt van meerdere slachtoffers. De misdrijven vonden eind 2017 en in het voorjaar van 2018 plaats.

Sim-swapping en stelen cryptovaluta

Bij sim-swapping neemt een criminele hacker je telefoonnummer over. Een van de trucs is het voor de gek houden van je telefoonprovider en zich voor te doen als jou.

De arrestaties meldt het Amerikaanse ministerie of Justitie in een persbericht. Het gaat om Eric Meiggs (21) en Declan Harrington (20) die verdacht zijn onder meer samenzwering, telefoon – en computerfraude, misbruik en identiteitsdiefstal.

De slachtoffers zijn werkzaam in de cryptoindustrie. Of het zijn beleggers zich als ‘Original Gangster’ (OG) manifesteerden, iemand met een grote hoeveelheid crypto .

Uiteindelijk lukt het het duo om maar liefst $550.000 buit te maken van tien slachtoffers na toegang tot hun emailboxen en sociale media-accounts.

Slachtoffers?

De slachtoffers zijn niet bekend gemaakt, hoewel in de aanklacht is bij sommigen wel hun positie in de cryptowereld vermeld.

Sim-swapping is ook binnen de cryptowereld een probleem. Na controle over iemands telefoonnummer is toegang tot een social media account of een crypto exchange vaak een eitje voor een hacker. Onder bekende gedupeerden zijn onder meer Ryan Selkis (Messari), Neeraj Agrawal (Coin Center) en Seth Shapiro. Deze laatstgenoemde Emmy-winnaar heeft naar eigen zeggen $1,8 miljoen verloren.

Ook Michael Terpin, een prominente investeerder in de crypto industrie, heeft bij de rechtbank aanklachten ingediend. Zijn zaak tegen telecomprovider AT&T loopt nog, maar hij heeft zijn zaak tegen Nicholas Truglia (21) uit New York gewonnen. Dat leverde hem een schadevergoeding van 75 miljoen dollar op.

Bittrex

Ook belegger Gregg Bennett is een zaak begonnen tegen Bittrex. In zijn ogen heeft de cryptobeurs gefaald om hem te beschermen tegen een sim-aanval.

Het ministerie van Justitie heeft ook een andere verdachte gearresteerd, Dawson Bakies (20) uit Ohio, die meer dan vijftig slachtoffers heeft gemaakt. De FBI en de opsporingsdienst van de Amerikaanse Belastingdienst zitten op de zaak.

Bron: Coindesk

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!