bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: Losgeld in BTC, Iran zet in op mining

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $7,378.79.  Dat is -1.86% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0136 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $133,505,089,424.73 met een circulatie van 18,093,087 aantal bitcoins.

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

bitcoin meester

Ontvoerders eisen BTC voor ontvoerde Belg

Iedereen kan bitcoin gebruiken. Ook mensen die kwaad willen. De Belgische backpacker Theo Hayez werd ontvoerd en zijn ontvoerders eisen nu $300.000 in bitcoin als losgeld.

Voorlopig is er nog geen geld over gemaakt en is het ook nog niet duidelijk of Theo daadwerkelijk in handen is van de mensen die om geld vragen.

Ontvoerders eisen $300.000 aan Bitcoin (BTC) voor vermiste Belgische tiener

Iran en bitcoin

Iran is een populaire bestemming voor bitcoin miners. De energie is er goedkoop. En sinds kort zijn de regels voor energie ook duidelijk voor ondernemers.

Het land wil het opkomende ecosysteem goed reguleren en heeft daarvoor een speciaal energietarief in het leven geroepen voor miners. Ook looft het land beloningen uit wanneer je illegale miners overlevert aan de overheid.

Goedemorgen Bitcoin: anoniem fonds doneert $75 miljoen in BTC, sim-swapping en podcast

Groot aantal transacties

Het aantal transacties in de mempool van BTC nam gisteren plots een grote vlucht. Iemand slingerde tienduizenden transacties het netwerk op en dat allemaal met een beloning van slechts 1 satoshi voor de miners per transactie. Dat resulteerde in een wachtrij van zo’n 90.000 transacties.

Voor de gemiddelde gebruiker zorgde het niet voor oponthoud. Een miner neemt immers liever jouw transactie mee als je meer betaalt dan een ander.

Bitcoin (BTC) netwerk bestookt met 10.000’en goedkope transacties

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address