bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: nieuwsupdate van zaterdag 9 november

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $8,329.16.  Dat is 1.15% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0120 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $151,429,959,212.00 met een circulatie van 18,180,700 aantal bitcoins.

 

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC).

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

BTC in Venezuela

Ten eerste een nieuwtje over Venezuela. Nicolas Maduro, de president van Venezuela, kwam op de nationale tv met een Trezor hardware wallet. Na zijn betoog over hun eigen nieuwe munt toonde hij het stukje hardware.

De hardwarefabrikant en het moederbedrijf, SatoshiLabs, zeggen van niks te weten. De ‘vertegenwoordigers’ van Trezor zijn van Trezorvenezuela. Zij zijn echter al enkele maanden geen officiële verkopers meer.

President Venezuela toont Bitcoin hardware wallet Trezor op nationale tv

‘Bitcoin is geen geld’

Is Bitcoin echt het geld van de toekomst? Of is Bitcoin enkel een Store of Value? Het zijn vragen die het laatste jaar steeds vaker aan bod komen.

In een interview met Ross Sorkin op de CNBC laat ook David Marcus zich ook uit over dit onderwerp. Met de huidige positie van Bitcoin in de markt ziet Marcus dat BTC geen “great medium of currency” is.

Hij vindt dat het financiële imago als “digitaal goud” beter op zijn plek is, omdat potentiële investeerders en handelaren hun investeringen kunnen hodlen om winst te kunnen maken tijdens een bullmarkt.

‘Bitcoin (BTC) is geen betaalmiddel’, aldus directeur van Libra

Goud versus Bitcoin

SEMrush heeft longitudinaal onderzoek gedaan naar het zoekgedrag van Nederlanders. Ze hebben de Google zoekresultaten van de afgelopen drie jaar geanalyseerd. Wat zijn de resultaten?

  • Gemiddeld is er 1.886 keer per maand naar investeringen in vastgoed gezocht
  • Dat is gevolgd door 736 keer naar investeringen in bitcoin
  • Voor goud ligt dat getal met gemiddeld 405 keer per maand een stuk lager

Gezien de hausse op de woningmarkt door onder meer de zeer lage hypotheekrente, is een investering in vastgoed populair in ons land. Ook konden vastgoedfondsen een hoger en stabiel realiseren, zo stellen de onderzoekers.

Bitcoin (BTC) populairder dan goud in Nederland, vastgoed op plek één

Cryptobeuzen bezoeken

Tot slot een nieuwtje over exchanges. Het aantal bezoeken aan cyptobeurzen neemt sinds juni gestaag af. Impliceert dit dat de interesse voor bitcoin (BTC) onder particuliere beleggers afneemt?

Larry Cermak, onderzoeker bij The Block Crypto heeft het websitebezoek aan 37 cryptobeurzen tussen april tot september 2019 geanalyseerd.

Bitcoin (BTC) bij $9.200, bezoek aan cryptobeurzen krimpt 37% sinds juni

BitcoinMagazine NL

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Mis niks meer!
Invalid email address