bitcoin BTC koers update analyse

Volgens deze Amerikaanse investeerder moet je Amazon inruilen voor bitcoin

Koop bitcoin (BTC) en geen Amazon, een van de beurslievelingen op de Amerikaanse beurs. Een simpele boodschap.

Was getekend: Mark Yusko, CEO van Morgan Creek Capital, een van origine traditioneel investeringsfonds die een 100% draai heeft gemaakt naar de cryptovaluta, en bitcoin in het bijzonder.

‘Bitcoin meer rendement dan Amazon’

Yusko deed zijn uitspraken tijdens een blockchainevent in de VS waarin hij een aantal argumenten naar voren bracht.

  • Bitcoin en de onderliggende blockchaintechnologie is nieuw en baanbrekend
  • Van alle assets (aandelen, obligaties, derivaten, vastgoed, edelmetalen) laat bitcoin in 2019 de beste resultaten zien.

Bitcoin is door de media al vele malen doodverklaard, maar volgens de Amerikaanse durfinvesteerder gaat de geest niet meer uit de fles. Bitcoin en daarmee blockchain is here to stay. Volgens gaat deze industrie zelfs meer welvaart opleveren dan de internet industrie ooit heeft gedaan.

Een gedurfde uitspraak, want de dotcomwereld heeft namen als Google en Amazon voortgebracht. Alleen Google is op de Nasdaq bijna 900 miljard dollar waard.

Bitcoin in plaats van Amazon

Yusko blikte ook terug hoe hij in aanraking is gekomen met deze wereld. Dat gebeurde via zijn zoon, die hem wees op bedrijven als Coinbase en Xapo, een cryptobeheerder.

Tijdens een investering in Uber ontmoette hij zijn toekomstige partner Anthony Pompliano, die hem CEO maakte van een nieuw investeringsvehikel Morgan Creek Digital.

Dit Amerikaanse fonds heeft zijn geld verdiend met de dotcomindustrie. Onder meer door $5 miljoen in Sequoia Capitaal te steken, een van de vroege investeerders in wat toen alleen een zoekmachine was.

‘Destijds stond Google nummer 16 op de ranglijst van zoekmachines, dat is niet meer voor te stellen’.

Tot nu zit er 61 miljoen dollar in het fonds en zijn er twee pensioenfondsen in het fonds gestapt. Deze hebben onlangs hun exposure in bitcoin verhoogd van 0,5% naar 1% van hun pensioengelden.

Ook nu zegt Yusko tegen zijn publiek:

‘Verkoop stilletjes je Amazon aandeel zodat het niemand opvalt. Verkoop het, want is het ‘dood’ geld de komende tien jaar. De techbedrijven gaan disruptie ervaren door deze nieuwe technologische evolutie, maar het is nog vroeg.’

Hij is realistisch genoeg om te beseffen dat een dergelijke ‘evolutie’ nog wel 5 tot 10 jaar duurt. Hij zet in op 2024 als hét sleuteljaar. En de technologie van bitcoin en de lagen erop blijven zich ontwikkelen, verwacht hij.

De kritiek dat bitcoin niet kan schalen, is volgens Yusko geen argument. Dat is de basislaag, zoals TCP/IP dat was voor het Internet. Maar het noodzakelijke schalen gebeurt door er nieuwe lagen opbouwen zoals het Lightning Network erop te bouwen. Dat maakt deze geldtechnologie nog meer waard’.

Lees ook Tim Draper: Bitcoin gaat door het Lightning Network naar $250.000 per stuk’

Van internet naar ‘trust net’

Volgens Yusko staan we nog aan de begindagen van een nieuw “trust net”, een nieuw soort internet waarbij geld en andere data (foto’s en video’s) authentieker zijn dan nu.

‘Internet heeft veel op zijn kop gezet en hetzelfde staat te gebeuren met deze opkomende technologie. Het computer mainframe, de microchip en de PC hebben ook jaren gekost om te ontwikkelen en 2024 is een sleuteljaar, het technologische evolutie komt eraan: we noemen het een trust net.’

Het verandert fundamenteel hoe waarde en kapitaal uitgeruild gaat worden. Wat we aan institutionele beleggers vertellen is redelijk simpel. Stop 1% procent van je vermogen in bitcoin als digitaal goud. Dat is ook beter dan goud’.

Interview Mark Yusko

We spraken Mark Yusko eerder dit jaar tijdens de Paris Blockchain Week over zijn visie op bitcoin.

Bron: Decrypt

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!