Volgens deze Amerikaanse investeerder moet je Amazon inruilen voor bitcoin

Koop bitcoin (BTC) en geen Amazon, een van de beurslievelingen op de Amerikaanse beurs. Een simpele boodschap.

Was getekend: Mark Yusko, CEO van Morgan Creek Capital, een van origine traditioneel investeringsfonds die een 100% draai heeft gemaakt naar de cryptovaluta, en bitcoin in het bijzonder.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'Bitcoin meer rendement dan Amazon'

Yusko deed zijn uitspraken tijdens een blockchainevent in de VS waarin hij een aantal argumenten naar voren bracht.

Bitcoin is door de media al vele malen doodverklaard, maar volgens de Amerikaanse durfinvesteerder gaat de geest niet meer uit de fles. Bitcoin en daarmee blockchain is here to stay. Volgens gaat deze industrie zelfs meer welvaart opleveren dan de internet industrie ooit heeft gedaan.

Een gedurfde uitspraak, want de dotcomwereld heeft namen als Google en Amazon voortgebracht. Alleen Google is op de Nasdaq bijna 900 miljard dollar waard.

Bitcoin in plaats van Amazon

Yusko blikte ook terug hoe hij in aanraking is gekomen met deze wereld. Dat gebeurde via zijn zoon, die hem wees op bedrijven als Coinbase en Xapo, een cryptobeheerder.

Tijdens een investering in Uber ontmoette hij zijn toekomstige partner Anthony Pompliano, die hem CEO maakte van een nieuw investeringsvehikel Morgan Creek Digital.

Dit Amerikaanse fonds heeft zijn geld verdiend met de dotcomindustrie. Onder meer door $5 miljoen in Sequoia Capitaal te steken, een van de vroege investeerders in wat toen alleen een zoekmachine was.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Destijds stond Google nummer 16 op de ranglijst van zoekmachines, dat is niet meer voor te stellen'.[/penci_blockquote]

Tot nu zit er 61 miljoen dollar in het fonds en zijn er twee pensioenfondsen in het fonds gestapt. Deze hebben onlangs hun exposure in bitcoin verhoogd van 0,5% naar 1% van hun pensioengelden.

Ook nu zegt Yusko tegen zijn publiek:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Verkoop stilletjes je Amazon aandeel zodat het niemand opvalt. Verkoop het, want is het 'dood' geld de komende tien jaar. De techbedrijven gaan disruptie ervaren door deze nieuwe technologische evolutie, maar het is nog vroeg.'[/penci_blockquote]

Hij is realistisch genoeg om te beseffen dat een dergelijke 'evolutie' nog wel 5 tot 10 jaar duurt. Hij zet in op 2024 als hét sleuteljaar. En de technologie van bitcoin en de lagen erop blijven zich ontwikkelen, verwacht hij.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]De kritiek dat bitcoin niet kan schalen, is volgens Yusko geen argument. Dat is de basislaag, zoals TCP/IP dat was voor het Internet. Maar het noodzakelijke schalen gebeurt door er nieuwe lagen opbouwen zoals het Lightning Network erop te bouwen. Dat maakt deze geldtechnologie nog meer waard'.[/penci_blockquote]

Lees ook Tim Draper: Bitcoin gaat door het Lightning Network naar $250.000 per stuk'

Van internet naar 'trust net'

Volgens Yusko staan we nog aan de begindagen van een nieuw "trust net", een nieuw soort internet waarbij geld en andere data (foto's en video's) authentieker zijn dan nu.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Internet heeft veel op zijn kop gezet en hetzelfde staat te gebeuren met deze opkomende technologie. Het computer mainframe, de microchip en de PC hebben ook jaren gekost om te ontwikkelen en 2024 is een sleuteljaar, het technologische evolutie komt eraan: we noemen het een trust net.'

Het verandert fundamenteel hoe waarde en kapitaal uitgeruild gaat worden. Wat we aan institutionele beleggers vertellen is redelijk simpel. Stop 1% procent van je vermogen in bitcoin als digitaal goud. Dat is ook beter dan goud'.[/penci_blockquote]

Interview Mark Yusko

We spraken Mark Yusko eerder dit jaar tijdens de Paris Blockchain Week over zijn visie op bitcoin.

if(window.isLoaded==true) { setTimeout(function () { showEmbedInEditorjs('embed_660532028','https://www.youtube.com/watch?v=TgiF26QZ644',' https://www.youtube.com/embed/TgiF26QZ644','youtube'); },2000); } else window.addEventListener('load', function () { showEmbedInEditorjs('embed_660532028','https://www.youtube.com/watch?v=TgiF26QZ644',' https://www.youtube.com/embed/TgiF26QZ644','youtube'); });

Bron: Decrypt

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Zijn diepgaande kennis en analytische vaardigheden stellen hem in staat om complexe marktgegevens te ontcijferen en waardevolle inzichten te delen met zijn publiek. Naast zijn professionele bezigheden heeft Wessel een grote passie voor muziek en sport. Hij brengt graag tijd door buiten de digitale wereld en is een fervent bezoeker van concerten en sportwedstrijden. Deze liefde voor live-evenementen weerspiegelt zijn behoefte aan directe ervaringen en interactie met de wereld om hem heen. Wessel is ook iemand die veel waarde hecht aan tijd doorbrengen met zijn familie en vrienden. Of het nu gaat om een spontane uitstap of een geplande vakantie, hij koestert deze momenten en ziet ze als een essentieel onderdeel van zijn leven. Deze uitstapjes bieden hem niet alleen ontspanning en plezier, maar versterken ook zijn banden met zijn dierbaren. Zijn collega's en kennissen in de crypto-industrie waarderen Wessel vooral om zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid. Hij staat bekend om zijn vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend werk te leveren, waarbij hij altijd streeft naar het behalen van concrete resultaten. Zijn pragmatische aanpak en toewijding maken hem tot een waardevolle speler in elk project. Wessel's betrouwbaarheid is een ander kenmerk dat hem onderscheidt. In een industrie die soms onvoorspelbaar en volatiel kan zijn, biedt zijn standvastigheid en integriteit een rotsvaste basis voor zijn collega's, lezers en volgers. Zijn vermogen om consistente en betrouwbare analyses te leveren, heeft hem een gerespecteerde stem in de gemeenschap gemaakt. Samenvattend combineert Wessel zijn uitgebreide kennis van de cryptomarkt met een rijk persoonlijk leven vol muziek, sport en familie. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.