bitcoin BTC zwitserland cryptobank

Deze Zwitserse cryptobank met volledige banklicentie opent deuren

De Zwitserse cryptobank SEBA open haar deuren voor klanten, zo maakt de firma bekend in een persbericht. Deze zomer ontving het bedrijf een volledige banklicentie van toezichthouder FINMA. Onder meer bitcoin (BTC) behoort tot de liquide assets die het bedrijf gaat aanbieden.

Zwitsers cryptobedrijf krijgt banklicentie

In eerste instantie mikt de SEBA Bank AG, opgericht in 2018, op klanten uit eigen land zoals corporate bedrijven, assetmanagers en professionele investeerders.

‘We hebben binnen anderhalf jaar een bank kunnen oprichten en 100 miljoen Zwitserse frank (€91,2 miljoen, red.) aan kapitaal kunnen ophalen. Het verkrijgen van een volledige banklicentie door de FINMA is goed nieuws’.

CEO Guido Buhler

Volgens het bedrijf is het veilig opslaan van de cryptovaluta een ‘kritische voorwaarde’ om klanten in digitale assets te laten investeren. Binnen hun bankomgeving kunnen klanten cryptovaluta aankopen, verkopen en opslaan.

Eerder dit jaar werd bekend dat de private bank Julius Baer ging samenwerken met SEBA.  Dit om klanten toegang te bieden tot een reeks nieuwe diensten op het gebied van activa in crypto. Eerder vorig jaar deed Julius Baer al een investering in de startup.

Bitcoin (BTC) handel

Klanten krijgen via een mobiele app, internetbankieren en een fysieke bankpas toegang tot de cryptovaluta. Op dit moment biedt SEBA de volgende cryptomunten aan: bitcoin (BTC), ether (ETH), stellar (XLM), litecoin (LTC) en ethereum classic (ETC).

Deze valuta zijn in te ruilen tegen alle gangbare valuta: euro, dollar, pond en Zwitserse frank.

De fysieke SEBA Card is bij 42 miljoen verkooppunten wereldwijd te gebruiken. Volgens Buhler is ‘dit een belangrijke stap in de adoptie van cryptovaluta’.

Daarnaast zijn er – net zoals bij een normale bank – zakelijke en privé rekeningen te openen voor blockchainbedrijven en zijn medewerkers.

Zo wil SEBA ook buitenlandse partijen aantrekken voor het aanbieden van bancaire diensten. Mogelijk is dit ook interessant voor Nederlandse bedrijven want het openen van een rekening bij een Nederlandse bank is problematisch.

Concurrentie

SEBA is niet de enige die actief is op deze markt. Zo ontving concurrent Sygnum deze zomer een volledige banklicentie in Zwitserland en zijn ze in september ‘live’ gegaan. Dit bedrijf heeft ook een licentie in Singapore om vermogen te beheren.

Bron: The Block Crypto

bitcoin kopen

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!