Chainalysis controleert nu ook betalingen Bitfinex met ‘Know Your Transaction’

Cryptobeurs Bitfinex gaat de samenwerking aan met Chainalysis. Laatstgenoemd bedrijf heeft een tool ontwikkeld waarmee verschillende blockchains in de gaten gehouden kunnen worden gehouden.

Bitfinex gaat deze compliance tool gebruiken om inkomende cryptotransacties real-time te monitoren.

Know Your Transaction voor Bitfinex

Chainanalysis maakte donderdag bekend dat hun nieuwe software, de Know Your Transaction (KYT), kan helpen om grote volumes aan transacties te identificeren. Zo kunnen bepaalde betalingen een label ‘hoog risico’ krijgen en is de activiteit continu te tracken.

Het helpt de exchange om te kunnen concentreren op de meest urgente activiteiten en zo is het opgestelde beleid te handhaven.

De oplossing van Chainalysis staat “in lijn met wat wij zochten om slechte partijen van ons platform te weren, terwijl het de privacy van onze gebruikers wel beschermd”, aldus Peter Warrack.

Hij is de chief compliance officer van Bitfinex. Hij voegde eraan toe dat dit product “geen informatie deelt die gebruikers identificeert, die blijven namelijk strikt intern.”

Op dit moment analyseert het bedrijf 41 cryptovaluta. Hieronder vallen de bekendste namen zoals Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Tether (USDT), Maker en hun Dai. Naar verwachting komt hier in de nabije toekomst ook de XRP bij.

Bitfinex gaat met deze zet concurrenten Binance en Bittrex achterna. Zij gebruiken de KYT software namelijk al een poosje.

Ontslagen

Chainalysis is in 2014 opgericht en het heeft voornamelijk banken, bedrijven en overheden in hun klantenbestand. De grootste namen zijn het Britse Barclays, de Amerikaanse SEC en Europol.

Vorige maand moest het bedrijf nog 39 werknemers ontslaan. Dit was 20% van de het personeel dat er op dat moment werkte. Het nieuws werd met veel hoon en gelach ontvangen ontvangen in de bitcoin community.

Het bedrijf heeft namelijk een slechte naam omdat het transacties in de gaten houdt en dus de privacy zou kunnen achterhalen van iedereen die ook maar een klein beetje slordig omgaat met haar betalingen.

“Deze bezuinigingen zorgen voor ontslagen in bijna elke tak van het blockchain-analysebedrijf”, zegt Maddie Kennedy. Zij is de directeur communicatie van Chainalysis. Het research and development (R&D) team heeft het meeste last van de bezuinigingen. Op dit moment werken er nog 155 werknemers.

Bron: TheBlock

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!