bitcoin btc koers nieuws update koers

Houdt de bitcoin (BTC) koers stand bij $7.000 of gaan we dippen?

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $7.300. Zal bitcoin snel $6.950 opzoeken? Of zullen wij een stevige bounce zien naar de $7.700?

Bitcoin (BTC) koers analyse

Er is nog niet veel overtuiging te zien in Bitcoin land! We zullen zeker nog wel een opleving kunnen zien, alleen is de grote vraag: wanneer zullen wij deze opleving kunnen waarnemen?

Zoals in de dagelijkse grafiek hieronder is te zien, kunnen wij een ‘Death Cross’ waarnemen, wat voor mij een indicatie is dat wij nog voor een langere tijd in deze range kunnen blijven, of zelfs lager kunnen vallen!

De EMA-21 op het dagelijkse tijdframe is voor mij een sterk signaal, wanneer wij hier een daily close boven zien, dan pas begint het voor mij er wat zonniger uit te zien!

Op basis van Elliott Wave denk ik dat wij nu in een correctie B-wave zitten, die ons wellicht naar de dagelijkse support lijn kan brengen, dat ligt op het prijsniveau van $6.856.

In deze zone kijk ik dus ook naar een stevige bounce, wat Bitcoin dus een kleine opleving kan geven.

Bitcoin of andere crypto kopen? Ga naar Bitcoin Meester!

Bitcoin 4 uur tijdframe

Op het 4 uur tijdframe zit Bitcoin te bounce tussen de EMA-21 en de EMA-55. Een 4 uur sluiting boven of onder één van deze EMA’s zal voor mij de richting bepalen.

Echter als wij er vanuit gaan dat wij nog in een B wave zitten, betekent het dat wij meer naar beneden kunnen vallen, richting de eerder besproken $6.856 zone.

Het is van belang om deze te houden, want als wij deze niet houden, kunnen wij zomaar dieper vallen met Bitcoin richting de $6.700.

Natuurlijk is er ook een bullish scenario en dat is wanneer wij vandaag de $7.550 weten te breken. Dan is er namelijk een rally richting de $7.656 tot $7.720 zone waarschijnlijk.

Wel is het dan alsnog mogelijk dat wij vanaf daar naar beneden vallen. Deze grafiek ziet er als volgt uit:

Conclusie 4 uur:

Mijn voorkeur gaat wel uit naar scenario 1, omdat daar naar mijn idee daar de telling beter uit komt! Maar het is natuurlijk vrijdag (op het moment van schrijven) en dan vinden de meest onverwachte bewegingen plaats.

 • Wanneer Bitcoin door zijn level van $7.300 valt, is mijn eerst volgende station de $7.155
 • Wanneer Bitcoin de $7.070 verliest, zie ik de kans groot op een beweging richting de $6.850

Bitcoin Youtube

Ook ben ik (Het Crypto Huis) actief op Youtube. Van het weekend ga ik weer een nieuwe prijsanalyse video plaatsen. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, dan kan je via de onderstaande link het YouTube kanaal terug vinden. Wanneer je ook abonneert op het kanaal, dan zal de video – of live sessie in jouw Youtube account verschijnen.

Support levels (in dollar) 

 • 7.100 zone
 • 6.959
 • 6.856
 • 6.670
 • 6.200
 • 5.800

Resistance levels (in dollars)

 • 7.450 (short term)
 • 7.650 – (short term)
 • 7.850 – (short term)
 • 8.000 – (mid term)

‘Ogen gericht op $7.550’

Naar mijn idee zullen wij snel een beslissing krijgen welke kant Bitcoin op wilt. Gaan wij de 4 uur scenario 1 of de scenario 2 uitspelen.

Het is voor mij van belang om de ogen gericht te houden op de $7.550, $7.155 en een 4 uur sluiting onder of boven de EMA-21 en EMA-55.

Hieronder nogmaals beide scenario’s uitgewerkt maar dan is de grafiek wat uitgezoomd.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal.

Bekijk het premium en cursus aanbod via onze website.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!