bitcoin btc update analyse

‘Bitcoin (BTC) koers moet support houden bij $7.300 voor uitbraak’

Door Margin Traders NL – Vanmiddag maakte koers de bitcoin (BTC) koers een opvallende wick van $7.666 naar $7.384 op de Bitstamp exchange.

Wat gaat de koers de komende dagen doen? We nemen de belangrijkste timeframes met je door.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

De weekgrafiek is positief geopend ten opzichte van vorige week. Wij bevinden ons nog steeds in de grote bullflag, waar wij aan de onderzijde support hebben gevonden. Een mooie stijging was het gevolg.

Wij willen voor nu boven de 100MA blijven om meer kans te geven aan een opwaartse beweging. Deze ligt op moment van schrijven in de range van $7.290. Ons target range ligt tussen $8.480 & $9.000 mocht de 100MA zich houden. Maar dan moeten ook een aantal andere indicatoren meezitten.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Want als we naar de onderstaande daggrafiek kijken, dan oogt deze minder positief. Wij hebben zojuist een correctie gehad vanaf de vorige high, een correctie van circa 30%. Dat wij nu consolideren is normaal, want we gaan doorgaans niet in één rechte lijn naar beneden.

Dat de daling zich voort gaat zetten na zijwaartse bewegingen zit binnen de verwachtingen. Echter, daarvoor moeten wel een aantal support levels doorbroken worden.

We zien $6.500 als een belangrijk level dat we willen behouden. Zodra dit supportlevel breekt, dan verschuift onze focus naar de $5.800 range.

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek zien wij goed hoe het patroon tot stand is gekomen. Zojuist probeerden de bulls uit te breken aan de bovenzijde, maar werden ze direct afgewezen. Op dit moment handelen we op dit moment weer in de apex van het patroon. Dat wij binnen korte termijn gaan uitbreken spreekt voor zich.

Als de koers van Bitcoin enige tijd boven de koers $7.500 weet te varen, is dit positief voor de uptrend. Echter zal het resistance level rond de $7.800 wel doorbroken moeten worden, wat nog niet lijkt te lukken.

‘Boven $7.300 blijven’

Wij zetten zelf in op een long positie, maar houden zeker rekening met nog een move down. Voor nu is het belangrijk om boven $7.300 te blijven en $7.800 te heroveren.

Als wij de vorige low vergeven aan de bears, verwachten wij een verdere daling. Vergeet daarom geen winst te nemen op je trades en hou je stoploss op de plaats, is ons advies.

Over Margin Traders NL

Margin Traders NL is een traders collectief van ervaren fulltime traders. Het team van Margin Traders NL bespreekt dagelijks de Crypto en Forexcharts met haar leden alsmede nieuwe en lopende trades.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!