bitcoin BTC koers update prijs analyse

Veel beren op de weg voor bitcoin (BTC) koers, gaan we dalen naar $6.300?

Door Mr. Coingrats – Bij Bitstamp staat de bitcoin koers nog iets boven $7.100, maar er zit weinig power bij de bulls op dit moment.

De bears komen tevoorschijn en drukken de koers richting $6.300, zo is de verwachting van analist en trader Mr. Coingrats. Lees snel verder.

Bitcoin (BTC) maandgrafiek

We zijn alweer halverwege december, dus ik heb vandaag ook de maandelijkse grafiek er even bij gepakt. De candle is momenteel in het voordeel van de beren (=verkopers) en ook de ema8 blijft zakken.

We bevinden ons momenteel nog steeds op het orderblock wat confluence heeft met fibonacci 0.65 (golden pocket).

Ook de VPVR indicator (rechts op de onderstaande grafiek, red.) laat dat niveau een supportzone zien. De VPVR indicator laat het volume op prijsniveau zien. In plaats van op tijdsniveau zoals deze standaard bij Tradingview onderaan de chart staat.

Onder deze supportzone zien we een behoorlijk groot gat waar weinig support zit.

Zouden we in het zwart gat vallen komen we rond $5.300 een klein beetje support tegen, maar het echte stevige support zit dan rond $4.100.

We gaan eens inzoomen om te kijken wat de komende week kunnen gaan verwachten. Of beter gezegd waar we rekening mee moeten houden.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de week grafiek ziet het er ook niet al te best uit. De ema8 is de ema55 naar beneden gekruist (bearish signaal) en is ook onderweg om de ema100 naar beneden te kruisen.

De supportzones zoals eerder aangegeven zijn ook op de weekgrafiek heel duidelijk te zien. Stel dat we hier door de fibonacci level 0.705 ($6.364) gaan zakken.

Dan valt de koers in een ‘zwart gat’ en zullen we support moeten vinden op de eerder genoemde levels ($5.300 en $4.100).

Wanneer de de RSI bekijken, dan zou het best aannemelijk kunnen zijn als we komende week richting de 0.705 fibonacci level gaan zakken.

De RSI zit nog in een dalende flow met de ema12 boven zich al weerstand.

Ook bevindt de RSI zich nog steeds in het bovenste gedeelte van het bearish gedeelte, onder de 50-lijn. De MACD staat ook nog in het voordeel van de beren maar lijkt ietwat af te zwakken.

Bitcoin kopen? Ga daarvoor naar Bitcoin Meester!

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek heeft deze week een symetrische triangle gevormd en is deze naar onderen uitgebroken.

Het orderblock van de weekgrafiek heeft tot op heden stand weten te houden. Dat is ook wel een sterke supportzone zoals we op de week – en maandgrafiek hebben kunnen zien.

Als we naar het volumeprofiel op de daggrafiek kijken, dan zien we dat er pal boven de huidige koers een behoorlijke weerstand zit die we moeten zien te doorkruisen.

Kijken we naar de ema8 en ema21, dan geven die nog steeds een bearish signaal af met een redelijke afstand tussen de twee ema’s.

De RSI heeft zin om de ema12 bullish te gaan kruisen, maar hier is wel wat power voor nodig en het volume blijft maar dalen.

Als de koers tegen weerstand aanloopt, dan zouden we de onderkant van het orderblock wel eens kunnen gaan bezoeken. Kruisen we hem bullish, dan denk ik dat we rond de $7.400 gaan testen.

De MACD staat bullish maar de trend lijkt af te zwakken.

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we een opleving naar de daling van zo’n 3,5% gisteren. Tijdens de opleving heeft bitcoin geen candle close boven de ema21 kunnen krijgen. De laatste 4-uurs candles is zelfs gesloten onder de ema8.

Door de daling gisteren is de symmetrische triangle enigszins een descending triangle geworden. Dit is te kenmerken als een bearish patroon.

De onderste trendlijn is tevens ook de bovenkant van de weekly orderblock. Ook op dit timeframe zien we op de VPVR indicator een behoorlijke weerstand zitten en heeft confluence emt de ema55.

Kijken we naar de RSI dan is die bezig bearish te kruisen in bearish gebied. De ema12 buigt naar boven af. Dit betekent vaak niet veel goeds voor de koers.

De MFI is ook flink gedaald en met de gang hoe die de afgelopen twee dagen is gegaan betekend dat ook niet veel goeds.

Veel bearish signalen, houden we $7.000?

Er zijn veel bearish signalen, maar dat wil niet zeggen dat het ook gaat gebeuren. Om succesvol te traden zul je altijd rekening met beide scenario’s rekening moeten houden. Onze bias is wel richting de beren.

Wanneer de weekly orderblock ($6.800 tot $7.000) naar beneden doorbroken wordt, is een daling naar fib level 0.705 op de wekelijkse chart waarschijnlijk het gevolg.

Dit zou rond $6.100 en $6.300 zijn. Ik heb dan ook een SL onder het orderblock staan voor het geval hij er door gaat zakken.

Stel dat de koers de ascending triangle naar boven weet te breken. Dan zou ik graag een candle close op minimaal de daily willen zien boven de ema21 om weer opzoek te gaan naar een eventuele long positie. De daily ema21 bevindt zich momenteel rond de koers van $7.400.

Wil je meer TA’s van me zien kom dan eens in ons TA Telegram kanaal. Vergeet ook niet mee te doen aan onze eindejaarsactie.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!