bitcoin btc opties futures CME

Bitcoin Analyse: weet koers BTC boven de $7.800 uit te komen?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Hebben we te maken met een potentiële bodem op de wekelijkse koers van bitcoin of gaan we verder naar beneden?

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) zit de koers nog in het neerwaartse kanaal. Daarmee blijft de koers in een downtrend zitten en alles onder $10.350 is een lower high. De koers lijkt de gestreepte downtrend lijn (nummer 1) te willen doorbreken. De wekelijkse candlestick van deze week moet nog wel sluiten, dus dat kan nog veranderen.

Als we iets inzoomen op de wekelijkse grafiek (figuur 2) dan is de koers nu in ieder geval weer boven de 50WMA en 100WMA wat positief is voor een bullish scenario. Daarnaast wil de 50WMA de 100WMA bullish naar boven kruisen. Dit is een kruising die veel mensen in de smiezen houden. Het is een bullish kruising en de eerste effecten zijn wellicht al zichtbaar.

Een ander bullish punt is dat de koers hier stand heeft gehouden in de golden pocket tussen de 0.618 en 0.65 Fibonacci niveau. Dit is een punt waar een koers vaak naar toe corrigeert in een correctie en daar steun vindt en een bodem vormt om vervolgens te stijgen.

Let op we zitten nog wel in een downtrend en er zit een cluster van resistance boven de koers (12/21/26EMA’s). Ik ben dan ook pas bullish als de koers weer boven de $8.800-$8.900 weet te komen.

Support bij uitbraak naar beneden ligt op $6.500, $5.500 (Fibonacci 0.786) en $5.000 (200WMA).

Figuur 1: De koers zit in een downtrend en een bullish cross van de 50WMA met de 100WMA staat te gebeuren.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 3) is er een higher low (HL) gevormd en dit schept hoop voor de bulls. Ik kijk nu naar 3 scenario’s.

In het meest bullish scenario breekt de koers een belangrijke resistance van $7.800 en maken we een higher high (HH). Dit zou bevestiging voor een trend verandering en dat de bodem op de wekelijkse grafiek ($6.500) potentieel is gevormd. De koers heeft in ieder geval de $7400 gebroken waar het al dagen weerstand van ondervond.

In het tweede scenario vormen we een evenwicht patroon (zwarte zigzag lijn) en breekt het over ongeveer een week uit. Gezien het lage volume wat we nu zien leun ik het meest richting scenario twee. Ook de RSI loopt tegen een resistance punt aan. Daarnaast is er op de 4uur grafiek een shooting star candlestick gevormd, wat vaak een (tijdelijke) trend ommekeer inluidt.

In het bearish geval verandert de huidige beweging in een lower high en gaan we weer richting $6.800 en is het mogelijk dat er een nieuwe low wordt gemaakt in de groene box tussen $6.200-$6.350.

Figuur 3: Er zijn drie scenario’s mogelijk waarvan ik de zigzaglijn op dit moment het meest waarschijnlijk vind.

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 4) is de koers uit het neerwaartse kanaal gebroken en heeft er een bullish cross plaatsgevonden van de 12EMA en 26EMA. De koers loopt nu tegen de $7500 en 0.236 Fibonacci niveau wat een sterke resistance is. 

Er is ook een shooting star candlestick gevormd wat een ommekeer kan betekenen voor de koers. Een waarschijnlijke target is tussen de 12EMA en 26EMA. De laatste valt samen met een voormalig sterke resistance ($7.400) die dan een sterk support zou kunnen worden.

In het grotere plaatje geldt voor mij dat als de koers niet boven de $7.800 (groene lijn) komt, dat we niet bullish hoeven te zijn op de korte termijn.

Conclusie

Op de hogere timeframes zit de koers nog in een downtrend, al is het mogelijk dat er hier nu rond de 0.618 – 0.65 Fibonacci niveau een bodem is gevonden. De eerste tekenen zijn er op de dagelijkse grafiek te zien, waarbij het belangrijk is dat de koers $7.800 breekt en een uptrend maakt door middel van een higher high. Een bullish cross van de 50WMA en 100WMA zou daarbij kunnen helpen.

Het meest waarschijnlijke is scenario twee op de dagelijkse grafiek waarin we nu in een evenwicht patroon terechtkomen die over ongeveer een week weer richting zou moeten geven aan de koers/

Op de 4uur grafiek is er een shooting star candlestick gevormd die vaak aangeeft dat er een tijdelijke ommekeer is voor de koers. Target is de 26EMA/$7.400.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af en gaat 15 december online ! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO).

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!