bitcoin btc wallet

Deze cryptobeurs heeft $7 miljard aan Bitcoin (BTC) in kas

Cryptobeurs Coinbase heeft naar verluid $7 miljard aan Bitcoin in bewaring. Dit is af te lezen in data van portfoliomonitor BitUniverse. De welbekende exchange uit San Fransisco heeft 966.230 BTC in kas.

Bitcoin in kas

Coinbase is een van de grootste cryptobeurzen van de wereld. Het overtreft de andere spelers in de markt wat betreft het bezit van cryptocurrencies. Deze miljarden dollars aan BTC zijn voor een groot gedeelte onderdeel van de custodial diensten. Hoewel de munten dus wettelijk gezien niet van Coinbase zijn, hebben zij wel de toegang tot deze cryptovaluta.

Andere exchanges blijven ver achter. Toch hebben ook zij een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin in hun cold wallets. Het gaat hier wederom om een combinatie van eigen middelen en BTC die in hechtenis is van klanten van de platformen.

Het op de Seychellen geregistreerde derivaten handelplatform BitMEX staat op de tweede plaats met 265.140 BTC. Dit vertegenwoordigt een waarde van iets minder dan $2 miljard. Hierop volgt de exchange uit Luxemburg, genaamd Bitstamp. Zij hebben bijna 229.000 BTC ($1,6 miljard) in bewaring.

De top zes wordt gecomplementeerd met Bitfinex, Kraken en Bittrex. Zie hieronder de het overzichtje van BitUniverse.

Bitcoin kopen? Neem eens een kijkje op Bitcoin Meester!

Proof of Keys

Bovenstaande tweet is afkomstig van Trace Mayer. Hij is de host van de Bitcoin Knowledge podcast en is de man achter het event Proof of Keys.

Hij doet een oproep aan iedereen om zijn of haar munten bij cryptobeurzen weg te halen. Iedereen die mee doet benadrukt dit door in zijn of haar twitternaam [Jan/3➞₿∎] te zetten. De datum die er voor is gekozen verwijst naar de datum van het genesis block van Bitcoin: 3 januari 2009.

Er zijn volgens Mayer te veel mensen die hun cryptovaluta op een exchange laten staan. En zolang ze hier staan, heb je ze niet in eigen beheer. En dit is juíst een speerpunt van Bitcoin: Be Your Own Bank!

Centralisatie

Terwijl sommige mensen vinden Coinbase fantastisch werk doet door het vertrouwen van de consumenten te winnen, zien anderen (waaronder dus Trace Mayer) het als precies het tegenovergestelde van het concept van decentralisatie.

Je cryptogeld in eigen beheer nemen? Kies een hardware wallet van Trezor

Het idee dat enorme hoeveelheden aan cryptomunten bij een enkele partij in beheer zijn, waardoor miljoenen gebruikers kwetsbaar zijn voor hacks, wordt gezien als een mislukking van de visie van de cryptocurrency. Geld moet decentraal zijn en tussenpartijen overbodig.

Wat denk jij? Is een custody oplossing een goede zet voor de adoptie van crypto, of moeten we allemaal het recht (en de keys) in eigen hand houden? Praat mee in onze Telegram chat.

Bron: Cryptopolitan

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!