bitcoin futures btc fonds

Deze beurs uit Chicago lanceert, met steun van Nasdaq en Fidelity, bitcoin (BTC) futures

De ErisX exchange biedt vanaf vandaag ook zogenaamde bitcoin futures aan, zo maakt de beurs uit Chicago bekend. Onder meer Nasdaq Ventures als Fidelity zijn aandeelhouder in deze uitdager van CME en Bakkt.

Bitcoin (BTC) future

Een future is te omschrijven als een financieel contract tussen twee partijen: de handelspartij en de beurs.

Samen komen ze het volgende in het contract overeen: het tijdstip en de hoeveelheid van in dit geval bitcoin tegen een bepaalde prijs in de toekomst.

Net zoals met een put en calloptie kun je met een futures speculeren op de toekomstige BTC prijs. Veelal professionele handelaren zijn hier bekend mee, voor een retail-beleggers is een derivaat risicovol.

Aanbieders van futures (settled in cash of bitcoin) zijn onder meer CME, Bakkt en ook ErisX. Deze beurzen bedienen geaccrediteerde beleggers zoals hedgefondsen of onafhankelijke handelspartijen.

Daarnaast zijn er aanbieders zoals BitMEX, Deribit, Binance en OKEx die ook derivaten aanbieden, maar ze doen dit in semi-gereguleerde regimes buiten de VS.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar Plus500 en maak rendement!

ErisX

Op de spot – en futuresmarkt van ErisX kunnen beleggers handelen in bitcoin, litecoin en ethereum. Ze zijn in de VS gereguleerd door de Commodity Futures Trading Commission (CTFC), toezichthouder van de futures – en optiebeurzen in de VS.

Vorig jaar werd bekend dat Nasdaq Ventures en Fidelity gezamenlijk 24,2 miljoen euro hebben gestoken in de derivatenbeurs.

De beurs wil zich uiteindelijk ook gaan begeven op de markt van security tokens oftewel STO’s.

Deze opkomende markt kan volgens expert minstens 10.000 miljard dollar waard worden. Een STO heeft namelijk betrekking op bestaande assets van bedrijven, vastgoed tot kunstwerken.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!